Home / / ommen weer week in teken van amateurkunst

ommen weer week in teken van amateurkunst

 

Voor de vierde keer op rij vindt de WAK in Ommen plaats, dit jaar van 28 mei tot en met 5 juni. Tijdens de WAK laten enthousiaste amateurkunstenaars elkaar en het publiek genieten van dans, muziek, theater, beeldende kunst en meer. In Ommen zijn voorstellingen, concerten, workshops, exposities,  openbare repetities en andere kunstzinnige ontmoetingen te zien.

Kinderactiviteiten
Kinderen maken kans op een leuke prijs als ze tijdens de WAK de Panelenroute door het centrum van Ommen lopen. Bij de wandeling hoort een vragenlijst die is af te halen bij De Husselmus aan de Varsenerpoort 12.  Bij de Buitenexpositie van Kunst onder de Bomen is er op 28 mei een educatieve route voor kinderen over land-art en natuur. Aan het eind van de route bouwt de jeugd  een eigen kunstwerk in het bos achter kaasboerderij Heileuver in Dalmsholte.  Ook leuk voor kinderen is het Vliegerfeest aan de Haven Oost op 4 en 5 juni vanaf 10.00 uur, met op zaterdagavond verlicht vliegeren.

Kunstenaars aan het werk
Wie kunstenaars aan het werk wil zien kan onder meer op 28 en 29 mei terecht in de pop-up galery van Stichting Vechtdalkunsten aan de Kerkstraat 5 en 7. Van kunst en muziek in de tuin valt op 29 mei te genieten aan de Groenling 4. Daar zijn beelden van Tom Lucassen te zien, glaskunst van Linda van Huffelen, schilderijen van Jogchum Veenstra en keramiek van Henny Schaapman.

Actuele informatie over de WAK  is te lezen op  www.vechtdalwak.nl, of te volgen via facebook.com/vechtdalcultuur of Twitter @vechtdalcultuur.

Lees ook

Gemeenteraad Dalfsen unaniem lovend over aanpak geëscaleerd feest

DALFSEN – De gemeenteraad van Dalfsen schaart zich unaniem achter de manier waarop burgemeester Erica …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.