Home / archiefcentraal / nieuwleusenaar brasjen haalt met alpe dhuzes team al 35 000 op

nieuwleusenaar brasjen haalt met alpe dhuzes team al 35 000 op

Na de succesvolle deelname in 2014 waarin hij zeven keer de Alpe d’Huez beklom en deel uitmaakte van een team wat toen € 25.000 inzamelde, besloot hij samen met kameraad Gerco Vasse (woonachtig in Rouveen) een eigen team op te zetten om deel te nemen aan de editie van 2 juni 2016. Gerco Vasse gaat overigens hardlopend de berg een paar keer beklimmen.

“We hebben een team van kameraden en collega’s om ons heen verzameld en gaan over veertien dagen van start. Naast het vele trainen ( we zitten die dag naar verwachting veertien uur op de fiets) zijn we in oktober begonnen met het inzamelen van geld. Inmiddels hebben we met zes man meer dan €35.000 opgehaald. Een resultaat waar we ongelofelijk trots op zijn”, laat Marcel weten.

Middels acties als o.a. wijnverkoop, georganiseerde fietstochten, een benefietvoorstelling van toneelvereniging Plankenkoorts en de vele donaties hebben is dit bereikt. Belangrijk voor alle teamleden is het feit dat de gezinnen ook meehelpen. “Het dochtertje van mijn kameraad Luuk Schaapman is zeer actief geweest met het verkopen van zelf gemaakte ansichtkaarten. Mijn zoon Jillis van 11 jaar heeft al voor meer dan € 700 opgehaald door het maken van houtwerkjes met zijn figuurzaag. Hij is hiermee zo succesvol dat zijn bedrijfslogo achter op het shirt van ons team D211 prijkt. De teamnaam D211 is overigens vernoemt naar de weg die naar de top van de Alpe d’Huez leidt.”

Momenteel is er nog steeds de mogelijkheid om geld te doneren. Bij de Jumbo in Dalfsen kunnen de bonnetjes van de flessenautomaat worden verzameld. In navolging van de zeer succesvolle flessenactie bij de Albert Heijn en de Plus in Nieuwleusen. Het geeft maar aan dat de middenstand van de gemeente Dalfsen haar volle medewerking verleent aan dit prachtige initiatief.

De overige teamleden zijn Luuk Schaapman (Dalfsen), Egwin Wever (Nieuwleusen), Roy Krake (Enter) en Maarten Deddens (Groningen). Ieder teamlid heeft zijn eigen drijfveer, zijn eigen motivatie deel te willen nemen. “Onze teammotivatie is simpel. We willen onze sportieve ambitie combineren met het doel kanker uit de wereld te helpen”, besluit Marcel Brasjen.

Lees ook

Resultaten Bos Bedden Loopgroep AG ’85

NIEUWLEUSEN – De lopers van Bos Bedden Loopgroep AG ’85 namen de afgelopen week weer …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.