Home / archiefcentraal / nacht van gebed wees wakker heb je vijanden lief

nacht van gebed wees wakker heb je vijanden lief

Dit jaar staat de organisatie nadrukkelijk stil bij degenen die vervolgen. Islamitische Staat, Boko Haram, Al-Shabaab, maar ook dictators als Kim Jong-Un van Noord-Korea en Isaias Afewerki van Eritrea. De opdracht van de Here Jezus uit Matteüs 5:43 ‘heb je vijanden lief’ is daarbij de inspiratie.

Na de recente aanslag met Pasen op christenen in Lahore, Pakistan, waarbij meer dan zeventig doden vielen en honderden slachtoffers, liet een medewerker uit Pakistan weten: ‘Ik ben ervan overtuigd dat als vele christenen voor ons bidden, wij door kunnen gaan met het versterken van de kerk in Pakistan’.

Deze broeder en miljoenen vervolgde christenen zijn overtuigd van de kracht van ons gebed voor hen. Gelooft u dat uw gebed impact heeft op de levens van vervolgde christenen? Wees wakker! En moedig hen aan in gebed. Tijdens de Nacht van Gebed wordt er gebeden voor verschillende landen. De onderwerpen van voorbede worden telkens ingeleid met filmbeelden en een korte toelichting. Daarna wordt in kleine kringen (hardop) gebeden. Geregeld zijn er pauzes met koffie/thee. Men kan elk gewenst moment binnenkomen en vertrekken. Speciaal voor praktische noodhulp in Irak en Syrië staat er een collectebus en zijn er machtigingskaarten.

Kom op 27 mei om 20.00 uur naar de Nederlands Gereformeerde Kerk in Dalfsen. Je kunt het meemaken tot 04.00 uur. In Nieuwleusen wordt de Nacht van Gebed gehouden van 22.00 uur tot 06.00 uur aan de Mulderlaan. In Dedemsvaart wordt de Nacht van Gebed eveneens gehouden van 22.00 uur tot 06.00 uur in het Kerkelijk Centrum, Wilhelminastraat.

 

 

 

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.