Home / archiefcentraal / multiple voice geeft concert in vilsteren

multiple voice geeft concert in vilsteren

Het concert, dat als naam Opus 11 draagt, begint om 15.00 uur. Entreekaarten kosten € 8,- en zijn verkrijgbaar bij de ingang van de kerk of online te bestellen via multiplevoicedalfsen@gmail.com.

Multiple Voice is een projectkoor dat vijftien jaar geleden werd opgericht door Wim van Lenthe uit Dalfsen. Het heeft in zijn bestaan al een sterk uiteenlopend repertoire onder handen gehad. Zo had het koor in het verleden veel succes met uitvoeringen van onder meer een Armeens oratorium, het Te Deum van Dvorák en de indrukwekkende Carmina Burana van Carl Orff, die zelfs twee keer op de lessenaar stond.

Een kenmerk van een projectkoor is dat de samenstelling en grootte ervan elk project weer verandert. Voor het elfde project (Opus 11) van het koor bestaat Multiple Voice uit 27 zangers en zangeressen. Dit keer heeft dirigent Van Lenthe gekozen voor romantische koorwerken van hedendaagse componisten als Daniel Elder, Morten Lauridsen en Eric Whitacre.

Ook wordt er een heel bijzondere compositie van de Armeense componiste Sivart Karamanuk uitgevoerd. Vooral de Armeense taal vormde bij het instuderen van ‘Akhtamar’ een bijzondere uitdaging voor de zangers en zangeressen. Daarnaast wordt van de Franse componist Gabriel Fauré de bekende Pavane gezongen. Met dit gevarieerde repertoire hoopt Multiple Voice zijn toehoorders op 29 mei een prachtige muzikale middag te bezorgen.

 

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.