meisjes uit ommen jagen op landstitel schoolvoetbal

Het voetbalavontuur van de meiden begon op woensdag 13 april op het sportpark Westbroek te Ommen. Ze wisten in de plaatselijke finale de meisjes van Ichtus uit Lemele te verslaan en zich te plaatsen voor de finales voor regio 10 (plaatsen in Salland, Vechtdal en N.O.Overijssel) van KNVB district Oost, die op woensdag 11 mei gespeeld werden in Sibculo.

In Sibculo wonnen de meisjes uit groep 8 van de Kardoen alle poulewedstrijden en namen ze het in de finale op tegen het team van Komec uit Nieuwleusen. Deze finalewedstrijd werd ook beslist in het voordeel van de Kardoeners. Het betekende een plekje in de Regiofinales.

Die Regiofinales werden afgewerkt op de voetbalvelden van Quick’20 in Oldenzaal, op 25 mei. Ook hier werden de Ommer meisjes groepswinnaar en ook in de daarop volgende kruisfinale versloegen ze hun tegenstanders. De finalewedstrijd werd deze dag gelijkgespeeld en moest door penalty’s beslist worden. Koelbloedig wonnen de meisjes uit Ommen deze strafschoppenserie, waardoor een ticket in de districtsfinale binnen is.

Op zaterdag 4 juni mogen ze in Ommen die districtsfinalewedstijden spelen  Dit wordt een thuiswedstrijd op de voetbalvelden van OZC, de club van zeven van de Kardoeners. Ze rekenen dan ook op veel supporters.

Het kampioensteam KNVB Oost (zowel bij de jongens als ook bij de meisjes) gaat daarna naar de landelijke finale 2016 schoolvoetbal op woensdag 15 juni te Zeist en gaan daar samen met de kampioenen van de overige vijf KNVB districten strijden om het kampioenschap van Nederland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.