medailles en teleurstellingen bij turnselectie gvn

Zo was een deel van de toestelselectie doorgedrongen tot de Districtsfinales 4 de Divisie regio Oost in Hengelo. Een prima hal voor regionale wedstrijden, maar voor deze grote wedstrijd met groepen van 10 tot 12 turnsters te klein en daarbij was het ook drukkend warm. Toch hebben de turnsters geprobeerd een goede prestatie neer te zetten.

Bij de Instap D1 hebben Mirle Timmerman en Claudia Velthuijsen naar behoren gepresteerd, maar de tegenstand was duidelijk een maatje te groot. Claudia werd 31e en vlak daaronder Mirle 32e. Zoals zo vaak op dit soort wedstrijden is het kaf al van het koren gescheiden en blijven de besten over. Daardoor zijn de verschillen ook erg klein en kan een klein foutje je zo 10 plaatsen terugwerpen. De beide jonge turnsters kunnen terug kijken op een mooi seizoen en hebben dit met een goede prestatie afgesloten.

Bij de junioren wist Henea van Dijken haar wedstrijdcyclus prima af te sluiten, ze turnde niet haar beste wedstrijd maar werd toch 17e, waar ze tevreden mee was.

Ook de senioren hadden veel last van de warmte, vooral omdat ze al aan het einde van dag zaten en de wedstrijden enorm uitliepen waardoor de prijsuitreiking pas rond 19.15 uur van start ging.

Marije Vasse was hier de beste van de vier senioren en pakte een 17e plaats. Elske Vogelzang is bezig aan haar beste seizoen, en wist met haar eerste plaats op sprong uiteindelijk een 18e plek in te nemen. Manon Bouwman liet bij haar vloeroefening teveel punten liggen en werd 21e. Lisette van Hulzen zat niet in haar wedstrijd en moest dit keer met tegenzin genoegen nemen met een 34e plaats.

Tegelijkertijd waren de junioren van de springselectie van GVN bezig aan hun individuele springwedstrijd in Dedemsvaart. In de ochtend grepen Djuna Wesseler en Tamara Kok diverse malen net naast de prijzen. En werd Djuna zowel 4e op ‘minitramp Pegasus’ als op ‘minitramp’. 

In de middag ging het een stuk beter en wisten de junioren meerder malen het podium te betreden. Zo werd Judith Huls bij het C-niveau op ‘minitramp Pegasus’ eerste en tweede op ‘plank Pegasus’. Esmee Westrik werd op ‘minitramp Pegasus’ vierde en eerste op ‘plank Pegasus’.

Maar de beste van de springselectie van GVN was Myrthe Brekveld bij de junioren op B-niveau. Myrthe pakte op zowel ‘airtumbling’ als ‘plank Pegasus’ een derde plaats en werd op ‘minitramp Pegasus’ eerste. Myrthe ging dus naar huis met drie medailles. Een uitstekende prestatie.

Volgende week is het even rust, maar op zaterdag 11 juni zal de A2-selectie vertrekken naar Winterswijk voor de individuele toestel turnkampioenschappen Regio Oost voor de 1e tot en met 4e divisie.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.