Home / archiefcentraal / maatjes voor het maatjesproject een voor een gezocht

maatjes voor het maatjesproject een voor een gezocht

Een maatje gaat gezellig koffie drinken bij iemand die (een beetje) eenzaam is. Of op stap met iemand die anders nauwelijks de deur uitkomt. Samen een eind wandelen of een andere activiteit ondernemen.

Bij een maatje staan menselijke kwaliteiten centraal zoals warmte, tijd, nabijheid, respect, humor en begrip. Het maatje treedt de ander tegemoet als een gelijkwaardig persoon, waarbij de waarde van het persoonlijk contact voorop staat. Een maatje opent deuren en is een steun voor een ander. Hiermee helpt een maatje iemand om zelf weer dingen te ondernemen. Het contact is wederkerig. Ook het maatje doet allerlei nieuwe ervaringen op en geniet van het contact. Het is voor zowel deelnemers als maatjes een verrijking van het leven.

Herken je je in het bovenstaande en wil je maatje worden? Meld je dan aan. Je krijgt een training en wordt dan gekoppeld aan een deelnemer.

Eén voor Eén is een samenwerkingsverband tussen Landstede Welzijn Ommen, Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel, het Rode Kruis en Gemeente Ommen.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.