leden bos bedden loopgroep ag85 scoren volop

In Dalfsen werd voor de eerste maal de Dalfser Obstakelloop georganiseerd door de plaatselijk Oranjevereniging. De route dwars door het dorp ging richting het industrieterrein waarbij de deelnemers onderweg 23 obstakels moesten bedwingen. Rolf Nijboer legde de route van zo’n 7 km af in een tijd van 36.25 minuten en zette hiermee de derde tijd op de klokken.

Bij de Koningsloop in Zwolle kwamen drie AG’ers in actie. Jenny de Roo en Inger Schuurman namen deel aan de wedstrijd over 10 km. Jenny de Roo verbeterde haar persoonlijk record met 2.02 minuten tot 58.26. Inger Schuurman liep 59.03, een verbetering van haar p.r. met 52 seconden. Ronnie Krul liep op de 5 km een tijd van 21.06 minuten, vlak achter zijn zoon en net voor zijn dochter.

Bij de Vuurtorenloop op Vlieland lopen de deelnemers over het Noordzeestrand, langs de jachthaven, over de waddendijk, door het dorp en over het Vuurboetsduin waarbij een hoogteverschil van 40 meter bedwongen moet worden. Erwin Akkerman nam deel aan de wedstrijd over 10 zeemijl (18,5 km). Hij legde de twee ronden af in 1.06.57 en was hiermee de snelste van alle deelnemers.

In Elburg wordt op Koningsdag traditiegetrouw de Wallenloop georganiseerd. Bij de wedstrijd over 5 km liep Bert de Boer een tijd van 16.53 minuten. Mieke Sellis liep 27.18 en won hiermee de derde prijs in de categorie Dames 50+. Bij de wedstrijd over 10 km liep Henry Visscher een tijd van 37.25 minuten.

Bij de Crossloop in Zuidwolde lopen de deelnemers enkele keren over de Falieberg. Bij de wedstrijd over 5 km liep Michiel Huzen een tijd van 19.21 minuten. Gert-Jan Ubels liep 28.20 en Mieke Sellis 29.01 minuten. Bij de wedstrijd over 10 km liep Jan Snijder een tijd van 50.58 minuten.

Door de ongerepte natuur van de Oostvaardersplassen tussen Lelystad en Almere werd voor de zevende maal de Natuurmarathon georganiseerd. Henk Hokse nam samen met een collega als duo deel aan deze loop waarbij zij bij toerbeurt liepen. Samen legden ze de 42 kilometer af in een tijd van 3.26.19.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.