jazz aan de vecht in zevende hemel met topacts

Het Tineke Postma kwartet komt met composities van bandleider Postma. Zij beschikt over eigenheid, bravoure, passie en potentie, om zich zowel in Nederland als daarbuiten te profileren met haar geheel eigen vorm van eigentijdse jazz. Ze speelde eerder met Wayne Shorter en Esperanza Spalding. Haar werk is grensverleggend en avontuurlijk, waarbij recht gedaan wordt aan wat jazz toch in de kern is, een open en vrije kunstvorm.

Het avond programma wordt geopend door Kim Hoorweg. Jazzzangeres Kim Hoorweg (22) staat met één voet in New York en maakt underground jazz. Ze spelen werk van hun laatste Cd ‘Midnight in Paris’. Gino Vanelli, Candy Dulfer en Benjamin Herman werkten al eerder met haar samen. Ooit als 14-jarig meisje getekend bij Amerikaans platenlabel Verve, stond op het North Sea Jazz Festival en werd genomineerd voor een Edison. Kim komt met haar band naar Dalfsen met daarin o.a. Jazzcoryfee gitarist Anton Goudsmit.

Jazz clinics
Naast deze topacts in het avondprogramma kunnen ook deze editie van het jaarlijkse jazz festival clinics worden gevolgd. Deelnemers leren van de meesters in het vak. Mensen die willen deelnemen aan de Clinics kunnen zich via de website opgeven. Kosten voor deelname bedragen 5 euro per persoon. De clinics zijn overdag gratis toegankelijk voor bezoekers. Zij kunnen zo een kijkje nemen in de jazz keuken.

Kortom een Jazzdag om niet te missen: Jazz Clinics, Avondconcerten en vanaf 23.00u afterparty met live Jazz muziek om de dag in stijl te eindigen. Ook dit jaar biedt hoofdsponsor Mooirivier weer podium aan Jazz aan de Vecht. Deze fantastische concertlocatie biedt daarnaast diverse mogelijkheden om de zinnen te verzetten tussen alle jazz activiteiten door.

Het concert begint om 20.00 uur, kaarten kosten 20 euro in de voorverkoop en 25 euro aan de kassa. Op www.jazzaandevecht.nl is uitgebreide info te vinden over komend festival.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.