intentieovereenkomst getekend voor nieuw ziekenhuis hardenberg

De financiën van de Saxenburgh Groep zijn in de afgelopen jaren op orde gebracht, een eerste voorwaarde om de bouwplannen van een nieuw ziekenhuis in Hardenberg gefinancierd te krijgen.

De organisatie heeft in de afgelopen periode verschillende stakeholders geïnformeerd. Niet alleen banken en de organisatie zelf, maar de intentie is dat ook de gemeente Hardenberg, eigen medisch specialisten, leveranciers van medische middelen en de bouwpartners gezamenlijk voor het benodigde geld gaan zorgen. Bovendien wordt gedacht aan crowdfunding als mogelijke financieringsbron.

“We hopen dat particuliere en zakelijke investeerders ook willen bijdragen aan het op peil houden van de gezondheidszorg in de regio Vechtdal”, aldus Henri Janssen van de Raad van Bestuur Saxenburgh Groep.

Schetsontwerp
Eind mei zal er een voorlopig schetsontwerp gereed zijn. Het nieuwe ziekenhuis zal compact en vernieuwend worden, waarbij rekening is gehouden met demografische ontwikkelingen, ontwikkelingen in de zorg en nieuwe inzichten vanuit de bouwwereld. Het ziekenhuis zal één- en driepersoonskamers krijgen met in totaal 130 bedden.

Kosten: 55 miljoen
Op voorwaarde dat het financiële plaatje rond is, zullen de volgende stappen worden gezet. De totale bouwkosten bedragen 55 miljoen euro, waarvan 10 miljoen voor medische inventaris. Als alles naar verwachting verloopt, zal half 2017 de eerste schop de grond ingaan en eind 2019 een nieuw ziekenhuis worden opgeleverd.

Janssen: “Wij zijn blij met de ondertekening van de intentieovereenkomst door VolkerWessels en Dura Vermeer. Zij hebben hiermee ook verklaard te willen investeren in onze bouwplannen. Dat geeft ons vertrouwen voor de toekomst. Het is een belangrijke stap naar de verwezenlijking van een jarenlang gekoesterde wens van de Saxenburgh Groep om het verouderde Röpcke-Zweers Ziekenhuis te vervangen door nieuwbouw.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.