Home / archiefcentraal / in beeld bootjes van tape trotseren de vecht

in beeld bootjes van tape trotseren de vecht

Het ging om een ludieke actie van het bedrijf Laro Tape. Medewerkers van het bedrijf hielden een onderlinge bootrace onder toeziend oog van collega’s, vrienden en familie.

Rond 18.15 uur kwamen de eerste boten aan op de vertreklocatie, vervoerd op het dak van de auto. De vier teams hadden zich goed voorbereid en met z’n alleen werd vooraf een goede Italiaanse maaltijd bij de pizzaria genuttigd.

De boten waren qua vorm per team heel verschillend. De vraag was dan ook welke bouw het beste zou zijn voor de oversteek. En of die bootjes überhaupt bleven drijven. De wedstrijd werd gevaren over drie rondes. Bij iedere oversteek viel het traagste team af.

Een testvaart ging aan de race vooraf. Iedereen stapte in een bootje en de spanning steeg. Ja, de meeste boten bleven goed drijven en het peddelen kon beginnen. Ook de peddels waren overigens gefabriceerd van tape.

De testvaart ging eigenlijk vanzelf over in de uiteindelijke eerste ‘wedstrijd-oversteek’, met als resultaat dat het team met het blauwe bootje als eerste afviel. In de race daarop was het rode team het minst snel.

De finale ging tussen een mooie slanke roze kano en een witte boot. Eerstgenoemde bleek van hoogwaardige kwaliteit en de snelste. De inzittenden kregen een bierpakket cadeau.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.