hhc blijft steken op gelijkspel

De sfeer zat er goed in op sportpark De Boshoek waar de belangen voor HHC vanmiddag groot waren. HHC is nog volop in een strijd verwikkeld om de titel in de Topklasse zaterdag. Op deze voorlaatste speelronde kwam FC Lisse op bezoek dat voorlaatste staat op de ranglijst en verwikkeld is in een strijd om degradatie.

HHC had het echter lastig tegen het laag geklasseerde Lisse en de bezoekers namen met een kwartier op de klok zelfs brutaal de leiding. Thierry Monteny kopte een voorzet achter HHC-doelman Sander Danes en zorgde hiermee voor de 0-1 achterstand voor HHC. In de 37e minuut werd de stand vervolgens gelijk getrokken door wederom een kopbal. Dit keer knikte HHC-spits Rob van der Leij de bal keihard tegen de touwen: 1-1.

Dit leek ook de ruststand te gaan worden maar op slag van rust kwam Lisse echter voor de tweede keer vanmiddag op voorsprong. Uit een corner wist Tom Zoontjes raak te knikken en zorgde zo met de 3e doeltreffende kopbal van de middag voor de 1-2. Kort hierna werd afgefloten voor de rust.

HHC ging in de tweede helft op jacht naar de gelijkmaker maar deze bleef lang uit voor de Hardenbergers. Pas in de 84e minuut maakte HHC gelijk uit een vrije trap. Dennis Krohne ging achter de bal staan en schoot de vrije trap fraai binnen: 2-2. Hierna was HHC in blessuretijd nog heel dichtbij de 3-2 en de winst maar in de 94e minuut kopte verdediger Koos Werkman op de paal uit een corner. Zodoende bleef het bij 2-2 en liep HHC onverwachts averij op, al heeft het nog steeds een kans op de titel.

Volgende week staat namelijk de kraker tussen koploper Katwijk en de nummer drie HHC op het programma. Wanneer HHC deze weet te winnen en Excelsior Maassluis wint niet op bezoek bij Spakenburg is HHC kampioen.

Stand bovenin Topklasse zaterdag:
1. Katwijk – 57
2. Excelsior Maassluis – 56
3. HHC Hardenberg – 55
4. Kozakken Boys – 54
5. Barendrecht – 50
6. Spakenburg – 47

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.