happy tails uit beerzerveld geniet van ek

De wedstrijd werd gehouden tijdens het Frisbeefestival, met alle vormen van frisbeesporten zonder hond. Dit jaar was dog frisbee voor het eerst onderdeel van het Frisbeefestival. De plek was spectaculair, voor Schloss Munster. Grondlegger van dog frisbee Mr. Alex Stein was overgekomen uit Amerika, samen met Tom Wehrli van AWI en Bill Watters van de FDDO. Mr. Wehrli heeft zaterdag de wedstrijd gejureerd met een Duits en een Nederlands jurylid. Bill Watters jureerde zondag het Europees Kampioenschap.

Zaterdag heeft de 11-jarige Amy op een haar na de kwalificatie gemist met haar honden Ross en Kate. Team MAD heeft zaterdag geweldig gespeeld in de kou, de harde wind en de regenbuien. Om 8 uur ’s morgens moesten alle spelers aanwezig zijn en om half 10 ’s avonds was de wedstrijd afgelopen. Een lange dag met meer dan 100 spelers uit heel Europa. De 7-jarige Lewis von Piekartz van MAD was de jongste speler. Er is geen juniorenklasse; ze spelen mee met de volwassenen. Lewis heeft het publiek enorm vermaakt en er werd veel aandacht besteed richting het publiek aan de kinderen Daan Nijkamp (13), Amy en Lewis.

Zondag was team MAD om 8 uur weer op het veld paraat. Ze speelden het Europees Kampioenschap FDDO, een format wat bestaat uit 4 onderdelen. Een parcours waar je frisbees doorheen moet gooien, de piramide, speed distance (gooien in zones op snelheid) en freestyle, een show op muziek. Team MAD heeft super gepresteerd. De kleine Lewis werd 34e in de professionele klasse, Daan en Tess en Yvonne en Phoebe en Jan en Rox stonden in de top 15, Amy en Taylor werden 12e, Jeanet Krikken met Dunya werden 6e overall. Daan en Faye wonnen de 1e prijs op de piramide. Amy en Kate wonnen de 1e prijs op de freestyle met hun beste freestyle ronde ooit. De Amerikaanse juryleden waren diep onder de indruk en Amy heeft gewonnen van de regerend Europees kampioen. Amy en Ross wonnen de 1e prijs op het parcours. Overall werden Amy en Kate 4e en Amy en Ross maar liefst 2e op het Europees Kampioenschap FDDO. Bepakt en bezakt met prijzen, moe en voldaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.