Home / archiefcentraal / haalt vv avereest de nacompetitie

haalt vv avereest de nacompetitie

Het kampioenschap gaat beslist worden tussen SVVN en DKB. SVVN hoopte afgelopen zaterdag al de titel in Balkbrug te pakken, maar VVA liet zich niet de kaas van het brood eten. De 0-0 tegen de koploper was een prima resultaat van Avereest en de vele groenwitte fans konden hun feestvlaggen weer in de kofferbak proppen.

Nu heeft SVVN nog maar één puntje nodig, thuis tegen ASV ’57, om zichzelf tot kampioen te kronen. Wat betreft de periodetitels, SVVN en DKB hebben respectievelijk de eerste en de tweede op zak. Voor de derde periodetitel zijn nog zeven gegadigden.

De stand in de derde periode: 

 

Stand 3e periode

P

doelsaldo

1

DKB                      ❷              

18

+20

2

SVVN                    ❶

13

+11

3

DRC 2012

10

+2

4

Rijssen Vooruit

10

0

5

ASV ’57

9

-1

6

Sportclub Rijssen

9

-1

7

Daarle SP

8

+2

8

Avereest

8

+1

9

BZSV Blauwwitters

7

0

10

SVV ’56

4

-4

11

Daarlerveen

3

-12

12

MVV ’69

3

-18

 

Theoretisch kan nummer 3 tot en met nummer 9 de derde periode pakken. Grootste kanshebbers zijn natuurlijk DRC en Rijssen Vooruit. Rijssen Vooruit heeft op papier een makkelijkere wedstrijd dan DRC. De Rijssenaren spelen uit tegen nummer tien SVV. SVV speelt alleen nog maar voor de eer. DRC speelt uit tegen Rijssen SC. Dit team staat zesde en heeft ook nog een kans op de derde periodetitel. Rijssen Vooruit moet t.a.v. DRC drie doelpunten goedmaken in het doelsaldo, of meer punten pakken. Verder moet ASV dus uit naar SVVN en Daarle uit naar DKB.

Het team dat derde wordt in de derde periode behaalt nacompetitie via deze periodetitel. Wanneer Rijssen Vooruit deze pakt wordt het nacompetitie-ticket van de kampioen doorgeschoven van de derde plek naar de vierde in de eindklassering. De periodetitels gaan namelijk naar het hoogst geklasseerde team binnen de periode, die nog geen periodetitel heeft (3e periode status quo DRC), behalve de eerste periodetitel van de kampioen (SVVN 1e periode, of DKB 2e periode). Deze periodetitel gaat naar de ploeg die in de eindrangschikking het hoogste staat genoteerd en die nog geen periodetitel heeft (nummer 3 Rijssen Vooruit, of nummer 4 Avereest / ASV).

De kansen voor Avereest voor het laatste nacompetitie-ticket liggen dus ook in de eindklassering. Het bereiken van de nacompetitie via de vierde plek op de eindklassering betekent dus wel afhankelijkheid van Rijssen Vooruit. Met winst op MVV’69 is de vierde plek voor Avereest zeker.

Wat betreft de tegenstander van komende zaterdag: Tot voor afgelopen zaterdag hadden de oranjehemden uit Marle nog maar één punt bemachtigd, maar in Borne werd het puntenaantal verviervoudigd door de eerste winst van MVV dit seizoen. Het is voor Avereest niet te hopen dat MVV de smaak te pakken heeft gekregen, want VVA is zeer gebaat bij een winstpartij in Marle, en als het even kan ook met wat doelpuntjes verschil. In de thuiswedstrijd wist Avereest al met 3-0 te winnen van MVV. Gezien het aantal kansen had de uitslag hoger moeten uitvallen.

Kortom, spanning en belangen genoeg op de slotdag. Avereest gaat vol voor de winst, hopelijk met een mooie uitslag en daarnaast zullen de uitslagen in Nijverdal, De Krim, Rijssen en Sibculo met grote interesse worden gevolgd.

De wedstrijd MVV’69 – VV Avereest begint zaterdag 7 mei om half drie op sportpark De Leemkamp in Marle.

Lees ook

Wim Frijling Brouwers’ Dalfsen Open tennistoernooi

DALFSEN – Vanaf afgelopen donderdag tot en met zondag werd bij DLTC Gerner in Dalfsen, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.