Home / archiefcentraal / groente en kruidentuin van lindehoeve in de groei

groente en kruidentuin van lindehoeve in de groei

Er wordt zelfs alweer geoogst. De eerste rabarber, spinazie, minikomkommers, radijs en rucola sla ligt al in de groentekraam voor de verkoop. Je kunt naar eigen smaak heerlijke verse kruiden plukken voor gebruik in de keuken. Drie keer per week, op maandag, woensdag en vrijdag, is er verse aanvoer van groente van het seizoen. Met heerlijke recepten! De kraam is zelfbediening. Er hangt een prijslijst en het geld kun je in het daarvoor bestemde kistje doen.

Ieder seizoen zet een aantal vrijwilligers zich in voor het bewerken van de groente- en kruidentuin. Er wordt gekweekt op de biologische manier. Er komt alleen ‘echte’ mest op de grond en er worden geen gif of andere chemische middelen gebruikt. Ook is er sprake van wisselteelt om op natuurlijke manier ziekten in de groenten te voorkomen. En natuurlijk komt alle tuinafval op de composthoop, zodat de daardoor verkregen compost ook weer kan worden gebruikt als ‘mest’ voor de tuin.

Je kunt ook gewoon een kijkje komen nemen in de tuin zelf. Als er iemand aanwezig is, zal die je er graag over vertellen.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.