genieten geblazen op jazz aan de vecht

Het Tineke Postma kwartet kwam met composities van bandleider Postma. Zij beschikt over eigenheid, bravoure, passie en potentie, om zich zowel in Nederland als daarbuiten te profileren met haar geheel eigen vorm van eigentijdse jazz.

Ze speelde eerder met Wayne Shorter en Esperanza Spalding. Haar werk is grensverleggend en avontuurlijk, waarbij recht gedaan wordt aan wat jazz toch in de kern is, een open en vrije kunstvorm.

Het avondprogramma werd geopend door Kim Hoorweg. Jazzzangeres Kim Hoorweg (22) staat met één voet in New York en maakt underground jazz. Ze spelen werk van hun laatste cd ‘Midnight in Paris’. Gino Vanelli, Candy Dulfer en Benjamin Herman werkten al eerder met haar samen.

Ooit, als 14-jarig meisje, getekend bij Amerikaans platenlabel Verve, stond ze op het North Sea Jazz Festival en werd ze genomineerd voor een Edison. Kim kwam met haar band naar Dalfsen met daarin onder andere Jazzcoryfee gitarist Anton Goudsmit.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.