Home / archiefcentraal / geen kampioenschap voor hhc

geen kampioenschap voor hhc

Voorafgaand aan de allesbeslissende laatste speenronde ging Katwijk aan kop met 57 punten, gevolgd door Excelsior Maassluis met 56 en HHC Hardenberg met 55 punten. Wanneer HHC dus zelf Katwijk zou verslaan en Excelsior Maassluis punten zou laten liggen op bezoek bij nummer zes Spakenburg, zou HHC zich kampioen mogen noemen van de Topklasse Zaterdag.

Op een volgepakt sportpark De Krom in Katwijk was de spanning goed voelbaar. De ontlading bij de meegereisde supporters uit Hardenberg was dan ook groot toen zij HHC op voorsprong zagen komen. Mark Veldmate opende namens de bezoekers in de 13e minuut de score en daarmee was HHC op dat moment virtueel kampioen.

Vervolgens waren er in het eerste bedrijf nog kansen voor beide teams om tot scoren te komen. Een kopbal van HHC-spits Rob van der Leij dwong Katwijk-doelman Atam Koroglu tot een redding en ook aan de overkant moest HHC-doelman Sander Danes aan de bak door een hard schot van de thuisploeg. Tien minuten voor rust kreeg Katwijk bovendien nog een grote kans via Jeffrey Jongeneelen maar gelukkig voor HHC verdween deze bal over het Hardenbergse doel.

Hierdoor ging HHC met een 0-1 voorsprong rusten en ook vanuit Spakenburg kregen de Hardenbergers goed nieuws tijdens de theepauze. Daar was het met de rust nog 0-0, al had Spakenburg na ruim tien minuten spelen al wel een rode kaart te verwerken gekregen.

Na de rust drong Katwijk meer en meer aan en bleef HHC met moeite overeind. Hiervoor had het slechts één man te danken en dat was hun doelman Sander Danes. Danes pakte de ene na de andere bal en hield zijn doel op knappe wijze schoon. Aan de andere kant werd HHC slechts gevaarlijk via een vrije trap van Dennis Krohne. Ook deze verdween echter in handen van de doelman.

Twintig minuten voor tijd sloeg de vlam even in de pan op het veld en hiervoor werd enkel HHC bestraft. Na het opstootje werd slechts één kaart getoond door de leidsman, een rode, en die was voor Ashwin Manuhutu van HHC. Hierdoor werd de druk op de Hardenbergers nog groter maar Danes bleek deze middag onpasseerbaar. Ook in de slotfase pakte hij de ene na de andere bal waardoor het tot in de blessuretijd 0-1 voor HHC bleef. In de 94e minuut kwam HHC ook nog met negen man te staan toen Jan Hooiveld een rode kaart kreeg. Dit was voor HHC gelukkig wel het laatste wapenfeit van de wedstrijd waardoor het met 0-1 wist te winnen bij koploper Katwijk.

Helaas voor de Hardenbergers bleek Excelsior Maassluis ook aan slechts één doelpunt genoeg te hebben bij Spakenburg. Hierdoor mag Excelsior Maassluis zich kampioen noemen van de Topklasse zaterdag en eindigt HHC op een, zeer knappe, tweede plek, één punt daarachter. Al met al een zeer geslaagd seizoen voor HHC al zal de teleurstelling momenteel overheersen bij de Hardenbergers. Het seizoen zit er echter nog niet op voor HHC aangezien het volgende week zaterdag nog de finale speelt om de districtsbeker oost. Daarin gaat het op bezoek bij AZSV uit Aalten. Wederom dus een finale voor de Hardenbergers. Aanvang van het duel is 17:00u.

Lees ook

Vilsteren hoeft (nog) niet naar Bentelo

BENTELO – Het programma in klasse 5A van het zondagvoetbal afdeling Oost verordonneerde de mannen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.