Home / archiefcentraal / erbens vechtdaltour breekt magische deelnemersgrens

erbens vechtdaltour breekt magische deelnemersgrens

De fietsfanaten hadden keuze uit vier afstanden: 50, 90, 130 en 170 kilometer. De 90 km was het meeste in trek met 382 deelnemers. Op de 50 km kwamen er 157 in actie, de 130 km telde 312 renners en de 170 km had er 174. Naast de circa 900 wielrenners waren ook de E-bikers ruim van de partij.

Alle routes gingen door het prachtige Vechtdal van Dalfsen via Vilsteren, Giethmen, Archemerberg Eerderveld, Junne tot in het Duitse Uelsen, zoveel mogelijk mooie paden zowel links als rechts van de Vecht. 

Het weer zat mee en er was veel aan promotie gedaan. Het resulteerde in een geweldig festijn waarbij een mooie opbrengst voor het goede doel verwacht wordt. Dit jaar is dat het RonaldMacDonaldhuis te Zwolle.

E-bikes
Voor het eerst was er ook voor de E-bikers de mogelijkheid om aan deze tocht, die door het mooie Vechtdal gaat, deel te nemen. Er waren oplaadpunten geregeld en er was zelfs een pechauto voor het geval dat.

Alle E-bikers hebben zonder problemen de tocht volbracht tot zelfs deelnemers op de 130 km afstand. De pechauto hoefde voor hen niet in actie te komen. Voor 2017 dus een goede reden om ermee verder te gaan.

De organisatie en de meer dan tachtig vrijwilligers hebben perfect werk verricht. De routes waren goed uitgezet zelfs tot in Duitsland. Veel positieve reacties van de deelnemers.

Na afloop was er voor alle deelnemers een gratis broodje ‘ Vechtdalburger’, wat zeer goed in de smaak viel.

Benieuwd naar de fotomomenten? Kijk op de http://www.erbensvechtdaltoer.nl

Lees ook

USV ontvangt Vilsteren voor de beker

NIEUWLEUSEN – Na een aantal oefenwedstrijden staat zondag voor USV de eerste officiële wedstrijd van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.