Home / archiefcentraal / enorme gift van jagersvereniging nieuwleusen aan hospice

enorme gift van jagersvereniging nieuwleusen aan hospice

‘Hoe krijgen jullie zo’n enorm bedrag bij elkaar, was de vraag? Hebben jullie zo veel wild geschoten, geslacht en verkocht?’ Nee, was het antwoord, niets van dat alles: “Wij zijn een zeer diervriendelijke jagersvereniging, waarbij gezelligheid, veiligheid en weidelijkheid hoog in ons vaandel staan. Het gaat ons primair dus niet om het jagen en doden van de dieren, maar om maatschappelijk verantwoord wildbeheer.”

Zij gebruiken voor hun jacht de gebieden in en rond Nieuwleusen. De pacht ervoor gaat niet naar de eigenaren, hoofdzakelijk boeren, maar komt in een gezamenlijke pot van waaruit dan om bepaalde tijd giften worden gedaan aan goede doelen, meestal kerken en scholen in Nieuwleusen.

Maar nu was (ook gezien de vriendenactie van afgelopen jaar in Nieuwleusen) het hospice in Dalfsen aan de beurt om deze mooie gift te ontvangen. Unaniem was daarover besloten in de laatste ledenvergadering.

En zo was het dus een grote verrassing voor het hospice om dit bedrag van hen te mogen ontvangen. Na de officiële overdracht kregen de heer en mevrouw Struik nog een rondleiding door het hospice.

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.