eerste avond over glasvezel in het buitengebied enorm druk bezocht

Op twitter leidde die grote belangstelling al tot conclusies: ‘glasvezel buitengebied is geregeld’. Maar daarvoor moet er de komende weken 50% van de percelen ‘ja’ zeggen tegen glasvezel. Al die mensen hebben allemaal een persoonlijke brief ontvangen, ze weten dus zelf wanneer ze zich moeten aanmelden en waar ze daar voor meoten zijn. In dit verhaal vind je meer feitelijke info. Lees ook de andere artikelen in ons dossier over glasvezel.

Expert in Raalte laat overigens weten dat je bij hen aan de zaak de mogelijkheid heb tot intekenen voor deelname en dat je via hen ook meteen een provider kunt uitzoeken. Andere installatiebedrijven zullen die service wellicht ook bieden. Dat komt dan vanzelf wel onder dit bericht te staan.

Info-avonden
Vanavond is er nog een info-avond in zaal Spoolder in Luttenberg, morgenavond in de Leeren Lampe in Raalte en overmorgen in Oortwijn in Heino. Voor mensen die te ver van de weg wonen is er op 1 juni een extra avond in De Veldhoek aan de Lemelerveldseweg in Heino.

Het gaat nu nog om de aanleg van glas in Noord Salland, dat is zo ongeveer alles boven de lijn Boerhaar-Broekland-Luttenberg. Lemelerveld hoort daar ook bij. In het najaar komt zuid Salland aan bod. Dan ook wordt er geworven in Dalfsen en Ommen.

Op deze site tref je deze week iedere avond om 18.00 uur een verhaal over nut en noodzaak van goed internet in het buitengebied. Die gaan over de toename van internetgebruik op alle gebieden, over de zorg, over toerisme, over studeren, over agrarische bedrijven en over andere bedrijvigheid. Zonder snel internet loopt – zo blijkt uit die verhalen – het platteland vast, wat ook gevolgen zal hebben voor de waarde van het onroerend goed.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.