docenten en scholier lopen 100 kilometer voor edukans

In etappes van 5 km losten de leraren en leerling elkaar af om zo gezamenlijk tot een afstand van 100 km te komen. Vooraf hebben ze zich laten sponsoren voor dit goede doel. De lopers werden begeleid door collega’s die met volgauto’s meereden of -fietsten als navigator.

De opbrengst van deze actie gaat rechtstreeks naar stichting Edukans, waarvoor het Vechtdal College het gehele schooljaar actie voert onder het motto: ‘Wij een school, zij een school!’.

Op 19 februari gingen de leerlingen Dewi Kragt, Sytse Oegema en docent Edith Rooseboom al tien dagen naar Ghana om mee te doen aan een project van Edukans. Ze bezochten een middelbare school in Tamale waar ze gekoppeld worden aan Ghanese leerlingen en docenten. Met als doel om gedurende de week van elkaar te leren, kennis uit te wisselen en te ervaren hoe de leeftijdsgenoten in Ghana leven en naar school gaan.

Wil je een donatie geven? Dat kan via www.vechtdalcollegeommen.inactievooredukans.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.