Home / archiefcentraal / dilana smith naar calluna in ommen

dilana smith naar calluna in ommen

Dilana begon haar carrière in Zuid Afrika maar verhuisde in de jaren negentig naar Nederland. Hier werd ze een bekend gezicht in de pop- en rockwereld. Hoogtepunt was haar album ‘Wonderfool’ met de hits ‘Do You Now’, ‘To All Planets’ en ‘Breakfeast In Central Park’.

Haar carrière ging verder in de VS. Een televisie show dat haar in 2006 grote belangstelling zou geven en haar naar een nieuw hoogtepunt bracht. Rockstar Supernova met Tommy Lee (Motley Crue), Jason Newstead (Metallica), Gilby Clarke (Guns n Roses) en Dave Navarro (Jane’s addiction n Red Hot Chili Peppers).

In 2009 bracht Dilana haar derde CD uit (Inside Out) en kort daarna werd ze de enige vrouwelijk zanger van de band LA Guns voor een jaar lang. In 2013 kwam haar vierde studio album uit, ‘Beautiful Monster’, geproduceerd door niemand minder dan Jack Endino, ook verantwoordelijk voor de producties van Soundgarden, Nirvana en Pearl Jam.

Dilana Smith heeft in voorprogramma’s gestaan van grote namen als Aerosmith, The Doobie Brothers, The Bangles, Beth Hart, Golden Earring, Joe Cocker en Motorhead. Entree 10 euro. Aanvang: 21;00 uur

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.