Home / archiefcentraal / derby usv dalfsen eindigt onbeslist

derby usv dalfsen eindigt onbeslist

Iedereen was zich ervan bewust dat de slotdag in de 4e klasse H nog uitermate spannend zou worden. Zowel USV als Dalfsen hadden een goed resultaat nodig om respectievelijk nacompetitie voor degradatie te ontlopen en het toetje voor het spelen van extra wedstrijden voor promotie te behalen. Uiteindelijk eindigde het duel in een 1-1 gelijkspel en dat was voor USV voldoende voor klassebehoud en voor de Dalfsenaren te weinig om in aanmerking te komen voor de extra promotieronde.

Na afloop van de derby was dan ook de teleurstelling af te lezen van het gezicht van Dalfser coach Peter Reumer en blijdschap van Nieuwleuser hoofdtrainer Theo van ‘t Zand.

Dalfsen wordt door elke tegenstander in de klasse geprezen voor haar voetballend vermogen en dat verzorgde spel werd ook in het eerste half uur tegen USV aan de dag gelegd. De thuisploeg had in die fase dan ook niet veel in te brengen tegen de Dalfser opponent. Kansen werden er echter nauwelijks gecreëerd. Toch kwamen de gasten in de 36e minuut op voorsprong toen de USV-defensie niet alert reageerde op een Dalfser vrije trap en Luc van der Vegt topscorer Jeroen Kamphuis in staat stelde de 0-1 binnen te schuiven. De thuisploeg zette hierna een tandje bij en vijf minuten later was de stand alweer in evenwicht toen Rick Timmerman Leon Kooiker op maat bediende die uiterst koelbloedig doelman Johnny Nijenhuis het nakijken gaf, 1-1.

Ook in de tweede helft probeerde Dalfsen de blauwwitten onder druk te zetten maar de mannen van Van ‘t Zand gaven weinig weg. En als er wel gevaar dreigde was USV-doelman Martijn Scheper uiterst alert. Beide teams hadden de winst in de slotfase nog naar zich toe kunnen trekken maar arbiter Jansen uit Apeldoorn negeerde een overtreding op een Dalfser aanvaller in het Nieuwleuser strafschopgebied en Ron Meijerink’s lob werd door keeper Nijenhuis op katachtige wijze uit het doel getikt. Het bleef dan ook 1-1.
Door dit resultaat kunnen beide teams zich op gaan maken voor het nieuwe seizoen waarin zij elkaar vast weer gaan ontmoeten.

Lees ook

Resultaten Bos Bedden Loopgroep AG ’85

NIEUWLEUSEN – De lopers van Bos Bedden Loopgroep AG ’85 namen de afgelopen week weer …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.