Home / archiefcentraal / de schaatsers van de stokvisdennen trainen weer

de schaatsers van de stokvisdennen trainen weer

Er wordt geskeelerd, gefietst, hard gelopen en natuurlijk staan er specifieke schaatsoefeningen op het programma. De meer gevorderde schaatsers doen daarnaast aan krachttraining. Voor nog meer afwisseling wordt er in de weekenden ook meegedaan aan toertochten, zoals Erbens Vechtdaltoer, of de mooie en uitdagende aquaklimcross in Sibculo.

Een aantal schaatsers zoekt ook ‘s zomers de competitie op door aan fiets- of loopwedstrijden of een skeelercompetitie deel te nemen. Eind juni gaan pupillen en junioren van de Stokvisdennen en Schaatsvereniging Zwolle weer samen op kamp in Hattem.

Meedoen?
Heb je ze op televisie of live in Zwolle gezien op Koningsdag en lijkt het je leuk om een keer te komen kijken, of nog leuker, een keer mee te doen? Dat kan altijd. Op Facebook en op de site, bij het nieuws, staan de trainingstijden en -locaties.

Meedoen aan bijvoorbeeld de fietstrainingen verplicht je niet tot deelname bij het skeeleren of de hardlooptraining, dus neem gerust contact op en kom een keer langs bij een training. En wie weet loop je dan in de loop van de zomer het schaatsvirus op. Vanaf half juni ligt er in de Elfstedenhal in Leeuwarden bovendien drie weken zomerijs, dus daar kun je alvast je schaatsenthousiasme aanwakkeren.

Bij de Stokvisdennen zijn alle leeftijden welkom en de leden komen uit Dalfsen en een groot gebied daar omheen. Afgelopen jaar was de jongste deelneemster op de altijd gezellige clubwedstrijden acht en de oudste 48. Zij waren ook de jongste en oudste medaillewinnaars voor de Dalfsense schaatsclub bij de gewestelijke kampioenschappen.

Wedstrijden rijden is zeker niet verplicht, maar de meeste schaatsers vinden het leuk om bij de baanwedstrijden in Deventer, Enschede of Dronten hun vooruitgang te testen. Ook doet onze blauw-oranje vereniging, met dit jaar maar liefst drie schaatsers in de selectie van negen schaatsers van het Regionaal Talent Centrum Oost, aan veel interclubs mee. Hierbij komt een team van de club uit tegen teams van andere clubs, meestal op een baan in de regio Noordoost. Voor elke wedstrijd gelden weer andere leeftijdscategorieën, variërend van jongste pupil tot en met ervaren senior.

Wil je nog meer weten over wat schaatsen en het lidmaatschap van onze mooie club inhouden, neem dan contact op via de site en vraag de infofolder aan.

Lees ook

Heskamp en Hogenkamp ook volgend seizoen verbonden aan FC Ommen

OMMEN – Yves Heskamp en Hermen Hogenkamp blijven ook in het seizoen 2022/2023 verbonden aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.