dansgroepen uit nieuwleusen knallen in finale streetdance

Na drie voorrondes wisten ze allen voldoende punten bij elkaar te winnen zodat ze een waardige plek hadden in de finale.

De grootste winnaar is Trouble Makerz, zij scoorden in de voorrondes al drie keer een eerste plek en gingen er afgelopen zaterdag in de finale vandoor met een tweede plek.

De dansgroepen, onder leiding van Emmelie Luiken, Suzanne Schrijver en Esmee Stoeten hebben maanden lang getraind om een goede wedstrijddans in elkaar te zetten. “Een dans mag maximaal 2 minuten en 30 seconden duren. Dat lijkt misschien heel erg kort, maar tijdens zo’n optreden kun je het vergelijken met 2,5 minuut sprinten”, vertelt Emmelie Luiken.

“Voor één dans ben je echt maanden aan het trainen, iedere beweging moet syncroom gaan en elke stapje moet kloppen. We willen de dansgroepen echt naar een hoger niveau krijgen, daarvoor trainen we minimaal 2uur per week en treden we regelmatig op en doen we mee aan wedstrijden.”

Ook volgend seizoen willen de dansgroepen in de leeftijd van 9 tot 18 jaar en ouder weer gaan trainen voor nieuwe wedstrijden. Daarvoor zoeken ze nog jongens en meiden die het leuk vinden om te dansen, ze kunnen zich aanmelden via dancedance.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.