Home / archiefcentraal / dames asc 62 winnen de beker na verlenging

dames asc 62 winnen de beker na verlenging

De bekerfinale van de vrouwen Oost ging dit jaar tussen ASC’62 uit Dalfsen en DTS Ede 2. De honderden toeschouwers kregen een met vlagen een meer spannende dan goede wedstrijd te zien die uiteindelijk in het voordeel van ASC’62 werd beslist.

Nadat ASC’62 op voorsprong kwam via een doelpunt van Ingrid Lans trok DTS de stand onverwachts gelijk. ASC’62 kon de wedstrijd op diverse momenten beslissen maar verzuimde in de afronding. Een gegeven penalty werd gemist en diverse ballen gingen over of naast. Nadat de keeper van DTS rood kreeg wegens het onderuit halen van een doorgebroken speler leek de wedstrijd beslist maar het tegendeel was waar. Alie Tempelman-Mol maakte de 2-1 maar in de blessuretijd wisten de speelsters van DTS de stand gelijk te trekken zodat een verlenging noodzakelijk was.

In de eerste helft van de verlenging kwam DTS op voorsprong maar twee minuten later was het wederom Ingrid Lans die de Dalfsenaren met een doelpunt uit een schijnbaar onmogelijke hoek weer hoop gaf. In de tweede helft van de blessuretijd vloeiden de krachten aan beide zijden weg en Ellen Gort, in het veld gekomen voor Danielle Pierik, wist een voorzet net nog met het hoofd over de doellijn te werken zodat de Dalfsenaren op voorsprong kwamen. Vlak voor het einde van de tweede verlenging maakte Rebecca Endeman een einde aan alle onzekerheid door de 5-3 aan te tekenen.

Met deze overwinning zetten de dames een kroon op een goed seizoen in de 1e klasse. De bekerwinst was een toetje en er kan nog een grotere taart volgen wanneer ze in de nacompetitie promotie naar de hoofdklasse zouden kunnen afdwingen. De eerste wedstrijd wordt op 25 mei op Gerner gespeeld tegen Sporting 70 uit Utrecht.

Lees ook

Voetbal regio Ommen

KOEKANGE – Halverwege het binnenpad dat van Balkbrug naar Havelte kronkelt, ligt Koekange. En net …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.