dalfsen herdenkt oorlogsslachtoffers op drie locaties

De herdenkingen beginnen om 15.00 uur aan de Schaapskooiweg, om 20.00 uur in Nieuwleusen bij het monument bij de Grote Kerk én om 20.00 uur op de begraafplaats aan de Ruitenborghstraat in Dalfsen.

Voorafgaand zijn in Dalfsen en Nieuwleusen herdenkingsbijeenkomsten. In Dalfsen begint de bijeenkomst om 19.00 uur in de Grote Kerk. In Nieuwleusen begint de bijeenkomst om 19.15 uur ook in de Grote Kerk.

In Nieuwleusen wordt medewerking verleend door de scholen (kranslegging en declamatie), Veteranencontact Nieuwleusen, Gospelkoor Akousate (zang), Scouting, Muziekvereniging Crescendo Excelsior, Vluchtelingenwerk, organist Henk Kreule en de Grote Kerk. Burgemeester Han Noten is namens het college aanwezig in de Grote Kerk in Nieuwleusen en bij het monument naast de kerk.

In Dalfsen wordt medewerking verleend door de scholen (kranslegging en declamatie), Veteranencontact Dalfen, Scouting, Popkoor 4EverYoung (zang), Vluchtelingenwerk, Christelijke Muziekvereniging “Excelsior’, organist Dik van Berkum en de Grote Kerk.
Loco-burgemeester Klaas Agricola is namens het college aanwezig in de Grote Kerk in Dalfsen en op de begraafplaats aan de Ruitenborghstraat.

Vlaggen op 4 en 5 mei
In de vooravond van 4 mei wordt in Nederland uitgebreid halfstok gevlagd, als bewijs van eerbied en respect voor de doden. De Nationale Herdenking beperkt zich tot de vooravond van 4 mei. Om die reden is het halfstok vlaggen officieel ook beperkt tot de tijdsperiode van 18.00 uur tot 21.10 uur.

Op 5 mei, een nationale feestdag, wordt jaarlijks de bevrijding gevierd van het Koninkrijk der Nederlanden in 1945 van de Duitse en Japanse bezetter. Op 5 mei wordt de Nederlandse vlag in top gehesen, vanaf zonsopkomst tot zonsondergang.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.