Home / archiefcentraal / column wethouder scheele spreken de stenen

column wethouder scheele spreken de stenen

Onze dominee vertelde dit verhaal als een intro op zijn preek over de huidige tijd. Velen gaan tegenwoordig uit van internet, van indirecte boodschappen. Hoe moeilijk is het om even te bellen of nog beter, even langs te gaan en te praten? Als je een probleem hebt, je hopeloos vastgelopen bent,  wat is er dan mooier dan dat er iemand is die oprecht belangstellend is? Met belangstelling van anderen ben je in staat om open te staan voor oplossingen.

Zo werkt het bij mensen. Volgens mij werkt het ook zo bij gemeenten.

Ommen heeft voor woningbouw en bedrijvigheid in het verleden veel grond gekocht. Te veel zoals nu blijkt. Ons geld zit in stenen en dat betekent dat Ommen helaas weer moet bezuinigingen. Ommen dreigt financieel vast te lopen. Bij de opening van de Week voor de Amateurkunst droeg stadsdichteres Mirjam Gerrits een gedicht voor over Ommen. Lopend door het fraaie centrum van Ommen hoopt ze dat die mooie stenen haar nog eens toespreken.

De stenen spreken niet. Gelukkig zijn er mensen die ons inspireren. Mirjam bracht ook een ode aan de kunstenaars en alle vrijwilligers die een positieve bijdrage leveren aan de Week van de Amateurkunst. Het kleinkoor Excelsior opende de week. Zingend gaven ze woorden door. De cantor zei dat voor hen het plezier in het zingen het belangrijkste is, en dat zag je.

Wij zijn in gemeenteland gewend om te werken met modellen, cijfers en internet. Maar juist als je financieel een stevige opgave hebt, moet je je daartoe niet beperken. Gelukkig zijn er mogelijkheden om elkaar te inspireren. Stenen spreken niet, maar laten wij met elkaar praten en open staan voor oplossingen. Dat komt ons mooie Ommen ten goede.

Ko Scheele
ko.scheele@ommen.nl

 

  

Lees ook

Statenlid Claudi Groot Koerkamp (GroenLinks) uit Wijhe stapt op

WIJHE – Statenlid Claudi Groot Koerkamp van GroenLinks heeft besloten te stoppen met haar werk …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.