Home / archiefcentraal / buro lein houdt lezing over reflexintegratie

buro lein houdt lezing over reflexintegratie

De lezing wordt gehouden aan de Vermeerstraat 10 in Ommen en begint om 20.00 uur. De zaal is vanaf 19.30 uur geopend en de entree bedraagt 5 euro.

Reflexintegratie is een methode die zich als een olievlek in Nederland verspreidt. In landen als Amerika en Engeland is deze methode echter al langer bekend en boekt daar erg goede resultaten. Ook in Nederland praten steeds meer mensen over reflexintegratie.

We leven in een maatschappij waar steeds meer leer- en gedragsproblemen voorkomen. Waar komen deze problemen vandaan? Hoe kan het dat steeds meer kinderen gediagnosticeerd worden met diagnoses als dyslexie, dyscalculie, AD(H)D?

Oorzaken
Reflexintegratie is een methode die op zoek gaat naar oorzaken. Vanuit deze visie leren wij dat leer- en gedragsproblemen ergens vandaan komen en heel vaak op te lossen zijn door nog actieve reflexen te integreren en de ontwikkeling van kinderen verder op gang te brengen. Leren door te bewegen.

Een reflex is een automatische reactie van je hersenen op een prikkel van buitenaf (op je lichaam, auditief of visueel). We hebben reflexen nodig om te overleven (denk aan een opvangreflex, grijpreflex), maar we hebben ook primaire reflexen die ervoor zorgen dat we onszelf als kind gaan ontwikkelen (rollen, kruipen, lopen, onszelf optrekken). Als deze reflexen op later leeftijd nog actief zijn bij kinderen, kunnen ze zich niet goed verder ontwikkelen. Heel jammer, want dan komt er niet uit wat er in zit!

Na deze lezing op donderdagavond 12 mei weet je:
– wat reflexen zijn
– wat hun functie is en wat er kan gebeuren als ze op latere leeftijd nog actief zijn
– wat de relatie is tussen reflexen en leer – en gedragsproblemen en concentratieproblemen
– basisvoorwaarden voor het goed kunnen leren en concentreren op school

 

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.