boek van de week het stille zusje

Nadat hun moeder plotseling is overleden verhuizen de zusjes Sam en Ollie samen naar hun excentrieke vader Bear op het platteland van Oregon. Hun vader is imker en in de ongerepte natuur van Oregon ziet hij een toekomst voor zichzelf en zijn twee dochters. Het leven lijkt hun weer toe te lachen, wonen in een tipi op een prachtige locatie, misschien kunnen ze zo hun verdriet om het grote verlies verwerken.

Onschuldig
Kort nadat ze in de regio zijn neergestreken wordt een vermoorde vrouw in de nabije rivier Crooked River aangetroffen. Al snel valt de verdenking op vader Bear, hij heeft het jack van de jonge vrouw in zijn rugzak, meer bewijs heeft de politie niet nodig, Bear wordt gearresteerd. Nu is het aan de vijftienjarige Sam om voor haar jonge zusje Ollie te zorgen en om bewijs te vinden dat haar vader geen moordenaar is. Want daar is zij heilig van overtuigd, haar goedhartige vader zou nog geen vlieg kwaad doen.

Ook Ollie weet dat haar vader onschuldig is, de geesten hebben het haar verteld. Sinds haar moeder begraven is, is er een geest die haar volgt en niet van haar zijde wijkt. De geest waarschuwt Ollie dat de ware moordenaar nog vrij rondloopt en dichterbij is dan iedereen denkt.

Suspense
‘Het stille zusje’ is een waar suspense verhaal, een thriller met spookachtige elementen. Het verhaal wordt afwisselend vanuit Sam en Ollie verteld waarbij steeds meer stukjes van de puzzel op hun plaats vallen. Het boek is het romandebuut van Valerie Geary, wel publiceerde ze al kort verhalen. De roman is inmiddels al in meerdere talen vertaald.

Het boek ‘Het stille meisje’ is aanwezig in Bibliotheek Ommen. Door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen kan het boek gereserveerd worden. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie 0529-452158 of ga naar www.bibliotheekommen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.