boek van de week drie vrienden een huis en een klusjesman

Limburgse Noor heeft haar baan bij het Bonnenfantenmuseum in Maastricht verruild voor een tweejarige job bij het Van Gogh Museum in Amsterdam.  Ze heeft haar ouders en vriend in Itteren achtergelaten, samen met haar jongere zusje Kiki en oude studievriend Joost betrekt ze een verwaarloosd grachtenpand in het centrum van de hoofdstad.  Haar baan bij het Van Gogh Museum is uitdagend, als conservator gaat ze meewerken aan de totstandkoming van een bijzondere tentoonstelling over Van Gogh en zijn tijdgenoten.

Moeder
Maar er is tegenwerking aan alle kanten, haar collega’s bij het Van Gogh wantrouwen haar beweegredenen,  de ad interim directeur trekt al het succes naar zich toe en  haar collega Tim doet een opmerkelijke ontdekking met desastreuze gevolgen.  Maar haar grootste plaaggeest is haar moeder die voortdurend jammert  over alles wat met Noor te maken heeft.  Zal Noor sterk genoeg zijn om net als haar jongere zusje de wereld als haar speelterrein te gaan zien?  Zal ze ooit de moed vinden haar leven in Limburg achter zich te laten?  Terwijl het huis een grondige verbouwing ondergaat, ontdekt Noor  wat het waard is goede vrienden te hebben, wat haar diepste wensen zijn en komt er en passant  een schandaal in de kunstwereld aan het licht.

Humor
‘Drie vrienden, een huis (en een klusjesman)’ is een heerlijk boek om in één ruk uit te lezen.  Met veel gevoel voor humor zet Astrid Harrewijn een dertiger neer die vol twijfels aan haar bestaan in Amsterdam begint maar na een jaar kan zeggen dat haar missie geslaagd is. Astrid Harrewijn heeft inmiddels acht romans geschreven en heeft een  aantal korte verhalen en columns op haar naam staan.

Het boek ‘Drie vrienden, een huis (en een klusjesman)’  is aanwezig in Bibliotheek Ommen. Door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen kan het boek gereserveerd worden. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of  ga naar www.bibliotheekommen.nl

Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week ga dan naar http://www.boekvandeweek.blogspot.com/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.