Home / archiefcentraal / boek van de week de loney

boek van de week de loney

De Loney is een afgelegen kuststreek in Lancashire, het noorden van Engeland. De kust is er ruig, de getijden zijn levensgevaarlijk, wie zich in het water waagt loopt kans het niet te overleven. Heel wat mensen hebben er een voortijdige dood gevonden. Tijdens de laatste storm die woedt vindt een aardverschuiving plaats en wordt een baby, omlaag gestort met het oude huis, aan de voet van de klippen aangetroffen. Smith, de verteller van het boek, hoort dit nieuws in Londen, het bericht voert hem terug naar het jaar 1976. In dat jaar ging hij met zijn ouders, zijn oudere broer Hanny, een bevriend gezin en de pastoor op pelgrimage naar de streek.

Rituelen
Het doel van hun tocht is de genezing van zijn gehandicapte broer. Hun moeder is buitengewoon vroom, op het devote af, zij gelooft stellig
in een genezing door gebed in de buurt van de heilige wiens schrijn in De Loney is. De bewoners van De Loney moeten niets hebben van het godsdienstige clubje, bovendien gebeuren er raadselachtige zaken. Als de twee jongens dan ook nog in de ban komen van hun wereldwijze
buren, raakt Hanny totaal verstrikt in alle rituelen, zowel godsdienstig als werelds. Smith is de enige die weet wat er werkelijk heeft plaatsgevonden en na het vinden van het babylijkje veertig jaar later, voelt hij zich verplicht het verhaal waar hij al die tijd over gezwegen heeft, te vertellen.

Angstaanjagend
‘De Loney’ is niet alleen een thriller maar ook een angstaanjagende roman over geloof, jaloezie en opoffering waarin de relatie tussen de twee broers centraal staat. Het literaire debuut van Hurley wordt in internationale de pers alom geprezen, de uitwerking van de sinistere karakters en de verhaallijn maken het boek tot een echte pageturner.

Het boek ‘De Loney ’ is aanwezig in Bibliotheek Ommen. Door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen kan het boek
gereserveerd worden. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of ga naar www.bibliotheekommen.nl

Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week? Ga dan naar http://www.boekvandeweek.blogspot.com/

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.