boardingseizoen vv marienberg barst weer los

“Dit jaar alweer de 21e editie”, weet Han Bouwhuis namens de organisatie te vertellen. “Het hoofdtoernooi waarmee ooit alles begon staat gepland voor zaterdag 4 juni,  het Lelie Boardingoernooi voor eerste elftallen. Met onder andere deelname van Bergentheim, ZZVV, Voorwaarts, Vroomshoopse Boys, Sportlust Vroomshoop, Beloftenteam HHC Hardenberg, v.v. Emmen (de winnaar van vorig jaar) , Enter Vooruit, v.v. Klazienaveen en natuurlijk Mariënberg die elk jaar nog aanwezig was. Vanaf half twaalf zal de eerste bal gaan rollen.”

Het boardingvoetbal werd ooit door Robert Bouwhuis, voormalige eerste elftal speler, geïntroduceerd bij de roodzwarten. Het spelletje wordt gespeeld in twee kunststoffen boardings van 20 bij 40 meter door een team van vier voetballers en een keeper. Het is een vrij intensief en tactisch spelletje, aangezien de bal bijna nooit uit het spel is. Door slim gebruik te maken van de boardings kan een achterstand binnen no-time worden omgebogen tot een voorsprong.

“De laatste jaren zijn er tal van andere toernooien bij gekomen”, meldt Bouwhuis. “Het buurtenboarding is bijvoorbeeld ontzettend populair maar sinds vijf jaar staat tevens het familieboardingtoernooi op de agenda en die zit altijd bommetje bommetje vol. Er staan zelfs families op de wachtlijst. Je ziet overal kleine tentjes opdoemen en is het meestal één grote familiereünie. Hartstikke mooi.”

Bouwhuis benadrukt dat de gezelligheid en vooral het plezier de belangrijkste basisingrediënten zijn voor vijf weken voetballen in de boardings. “Het is nog altijd een zeer gezellige afsluiting van een lang en slopend seizoen.”

Programma: 
Za 21 mei: Buurten- en Stratenboarding
Za 28 mei: Seniorenboarding
Wo 1 juni: Damesboarding
Vr 3 juni: Jan Breukelman boardingtoernooi
Vr 3 juni: Scholenboarding
Za 4 juni: 21e editie Lelie Boardingtoernooi voor eerste elftallen
Za 11 juni: Familieboardingtoernooi
Za 18 juni: Bedrijvenboardingtoernooi

Zie voor meer info : www.vvmarienberg.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.