Home / archiefcentraal / werkzaamheden ruimte voor de vecht vorderen snel

werkzaamheden ruimte voor de vecht vorderen snel

Aan de Stokte bij de Oude Oever vorderen de werkzaamheden na de vele regen van de afgelopen weken weer goed. De oude vechtarm word opgeschoond en breder gemaakt. Ook word er nog steeds grond afgegraven en afgevoerd.

Samen met dertien partners streeft de provincie Overijssel ernaar de Vecht en het Vechtdal te ontwikkelen tot een halfnatuurlijke laaglandrivier. Het programma Ruimte voor de Vecht is daarbij het uitgangspunt. Meer ruimte voor het water wordt hierin gecombineerd met een veilige afvoer van hoogwaters, ontwikkeling en ontsluiting van de natuurlijke schatten van de Vecht. Daarmee ontstaan nieuwe kansen voor de economie en voor de sociale structuur in het Vechtdal.

Foto’s: Johan Bokma

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.