weer winst voor korfballers van dommerdieck

Net als vorige week wist het eerste team van d´Ommerdieck de wedstrijd in winst om te zetten.
d’Ommerdieck speelde in Haskerdijken. de return wedstrijd tegen SIM. In Nieuwleusen wist d´Ommerdieck nipt te winnen Nu stond SIM in punten boven d’Ommerdieck.
In de basis stond Rianka van der Vegt-van Veldhuizen voor de geblesseerde Gerja Eikenaar. Trainer Jan Bijl wijzigde daarom de opstelling .
Carla Aalbers kwam in het vak met Nienke Rijkeboer. En Rianka van der Vegt speelde samen met Miranda Huzen.
Deze wissels gaven in de eerste helft duidelijk een probleem. Het was zoeken naar het juiste spel. d’Ommerdieck begon goed . Martin Alteveer maakte 0-1. Hierna bleef d’Ommerdieck maar aanvallen.Helaas zonder resultaat . SIM had duidelijk de overhand in het spel en wist tot één minuut voor tijd de stand op 6-1 te brengen. Robert Batterink schoot in de laatste 30 seconden van de eerste helft raak. Ruststand 6-2.

In de rust gaf trainer Jan Bijl een aantal tips om het team beter op elkaar in te laten spelen.

In de tweede helft was dit vanaf de eerste minuut zichtbaar. Het spel van d’Ommerdieck werd beter. SIM maakte nog 7-2. Maar daarna schoot Martin Alteveer zijn tweede doelpunt raak 7-3. Na de vakwissel schoot Miranda Huzen raak uit een vrije bal 7-4. Roel Kikkert schoot raak vanaf afstand. 7-5. Bij d’Ommerdieck wisten Stefan van Veldhuizen en. Martin Alteveer raak te schieten. De stand was gelijk 7-7.
d’Ommerdieck was weer terug in de wedstrijd. Roel Kikkert bracht d’Ommerdieck op voorsprong. 7-8. SIM kreeg kreeg een strafworp mee. 8-8. d’Ommerdieck bleef goed doorgaan. Carla Aalbers legde van afstand aan en schoot raak.8-9 .Dit was de eindstand . De twee punten gingen mee naar Nieuwleusen. d’Ommerdieck is door deze overwinning weer een plek omhoog gegaan in de poule.

Doelpunten: Martin Alteveer: 3x, Roel Kikkert 2x, Miranda Huzen 1x, Robert Batterink 1x, Stefan van Veldhuizen 1x,. Carla Aalbers 1x.

Zaterdag 16 april is de korfbalfinale in de Ziggodome in Amsterdam.De Bond heeft daarom geen wedstrijden op het programma gezet.
Op 7 mei speelt d’Ommerdieck in Borne tegen Groen Zwart. Aanvang 15.30 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.