warmtebeelden in dalfsen voor verbetering isolatie

Warmtebeelden zijn afbeeldingen die met een speciale infraroodcamera zijn gemaakt. Ze laten het verschil zien tussen warme en koude oppervlakken.

Bijeenkomst
Tijdens een bijeenkomst op donderdag 14 april om 20.00 uur in het Gruthuuske (Pleijendal 7) legt een energieadviseur de beelden uit. Alle buurtbewoners en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Uiteindelijk verdwijnt 100% van de warmte in huis naar buiten. Via de voordeur, ramen, kieren, ventilatie, de muren, vloeren en het dak. En dat is maar goed ook want een huis moet ventileren.

Bij een goed geïsoleerd huis verdwijnt de warmte minder snel en is er minder energie nodig om een woning ‘op temperatuur’ te houden. Voor een ongeïsoleerde eensgezinswoning betekent het dat er gemiddeld 67% meer energie nodig is, waardoor de energiekosten zo’n € 2.300,- hoger kunnen uitvallen.

Plekken vergeten?
Bij een nageïsoleerd huis, is via warmtebeelden te zien of er geen plekken vergeten zijn. Het vergelijken van beelden tussen buren, maken vaak duidelijk de verschillen zichtbaar.

Voor bewoners uit Pleijendal loopt momenteel een isolatiecampagne met een scherpe aanbieding voor gevel- en vloerisolatie. Diverse woningen worden binnenkort aangepakt. Pleijendallers kunnen zich nog aanmelden via bewustwonen@groengebogen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.