vechdalwethouders trappen unieke boeren fietsroutes af

In samenwerking met de Vechtdal Marketing heeft ‘De Boer Als Gastheer’ nieuwe fietsroutes ontwikkeld. De Vechtdal Marketing heeft gezorgd voor routes langs de mooiste fietspaden in het Vechtdal en de boeren hebben er een thema aangekoppeld en boerderijen die te bezoeken zijn. Zo zijn er fietsroutes ontstaan met klinkende namen als de Bergboeren-route, de Boer & Vecht-route en de Boerenpicknick-route.

De Bergboeren-route neemt de fietser mee langs boerenbedrijven om en nabij de Lemelerberg, de Archemerberg en de Besthmenerberg. De Boer & Vecht –route gaat dicht langs de Vecht en de boerenbedrijven die daar op een unieke manier mee vergroeid zijn. Bij de boerenpicknickroute gaat men langs boerderijen die streekproducten verkopen en kan men zodoende een eigen picknick bij elkaar scharrelen. Zelfs picknicken in de wei behoort hierbij tot de mogelijkheden. Bij deze laatste route is ook een kinderroute aangekoppeld.

De fietsroutes zijn opgezet zowel voor de recreant als de inwoner van het Vechtdal. Starten kan vanaf diverse punten onder andere vanaf Ommen en Hardenberg.

Brochure
In de brochure, waarin de fietsroutes zijn omschreven, staat tevens informatie over de te bezoeken boerenbedrijven en hun openingstijden. Daarnaast geeft elke boer in de brochure nog een tip die men gedurende de route kan doen.

De brochure is te verkrijgen op diverse campings en bungalowparken in het Vechtdal, maar ook in Ommen bij de Readshop, de Boerderij winkel en in Hardenberg bij natuurinformatiecentrum ‘De Koppel’. Ook kun je de fietsroutes downloaden via www.deboeralsgastheer.nl of kun je informatie aanvragen bij info@deboeralsgastheer.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.