uit hei en dennen feestjes

Onlangs werden mijn verloofde en ik op een verjaarsfeestje van een vriend verwacht. Er werd op ons gerekend, en dan reageren wij dus zeer positief. Maar, hoe gaan we gekleed? Waar wordt het feest gehouden? In dit geval in de loods van Dolf. Het laatste gedeelte. Ergens in the middle of nowhere. Vriend werd 70 jaar. Een memorabele leeftijd. Een loods geeft iets gemakkelijks aan, dus hulden wij ons in een jeans, een passend shirt en een jasje.

Vriend is al 50 jaar met muziek bezig, in de stijl van de jaren 60. Kijk, dan kunnen ook wij meezingen, Beatles, Stones etc. Of ik graag zing? Zeker, maar mijn stem wil niet meedoen. Dat wordt dus de betere mime act.

Hartelijke ontvangst, prachtige mensen van onze leeftijd en vooral heel veel muziek. Tjonge wat schalde het keihard uit de boxen zeg.Na verloop van tijd begonnen mensen te dansen. Althans, zij bewogen zich soms ritmisch op de muziek. Hebt u wel eens 60 en 70 jarigen op de muziek van de jaren 60 zien dansen?

Ik dus wel. Flinke brede lijven, zoeken vergeefs het juiste ritme. Ooit wervelden ze gracieus over de dansvloer en kijk nu eens naar die verbeten bekkies om maat te houden.

Mij kun je niet erger straffen dan hier aan mee te moeten doen. Verloofde waagde nog een solo poging. Tjonge, wat is die man nog lenig zeg, en zo knap van hem om in een geheel eigen stijl en ritme fanatiek mee te bewegen. Een gesprek aanknopen is op dergelijke avonden onmogelijk. Jammer, want er waren meerdere mensen waar ik graag mee zou willen praten.

De gastvrouw, vertelde nog over een door mij verdrongen gebeurtenis uit vroegere tijden. Ooit waren mijn echtgenoot en ik uitgenodigd voor een avondfeestje. Ik verscheen in lange avondjurk met de daarbij behorende versierselen. Wij betraden de feestplek, die zich in een schuur bevond, waar we geacht werden plaats te nemen op strobalen. Ik had deze gebeurtenis helemaal verdrongen, maar er flitste een tafereel voor me waar ik me inderdaad in vol ornaat op een baal stro zag zitten.

Nee, feestjes van die orde zijn een verschrikking voor mij. Ik ben zo helemaal niet de jolige “kan mij ‘t allemaal schelen” vrouw. Nooit geweest, zal ook nooit meer komen.
Gezellig bij elkaar zitten, zachte muziek met fluwelen stemmen op de achtergrond, fijne mensen bij elkaar, dat is genieten met volle teugen. Herkenbaar?

Antoinette

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.