topacts en clinics op 7e editie jazz aan de vecht

Tineke Postma
Het Tineke Postma kwartet komt met composities van bandleider Postma naar Dalfsen. Zij beschikt over eigenheid, bravoure, passie en potentie, om zich zowel in Nederland als daarbuiten te profileren met haar geheel eigen vorm van eigentijdse jazz.

Ze speelde eerder met Wayne Shorter en Esperanza Spalding. Haar werk is grensverleggend en avontuurlijk, waarbij recht gedaan wordt aan wat jazz toch in de kern is, een open en vrije kunstvorm.

Kim Hoorweg
Het avond programma wordt geopend door Kim Hoorweg. Jazzzangeres Kim Hoorweg (22) staat met één voet in New York en maakt underground jazz. Ze spelen werk van hun laatste cd ‘Midnight in Paris’.

Gino Vanelli, Candy Dulfer en Benjamin Herman werkten al eerder met haar samen. Ooit als 14-jarig meisje getekend bij Amerikaans platenlabel Verve, stond op het North Sea Jazz Festival en werd genomineerd voor een Edison.

Kim komt met haar band naar Dalfsen met daarin onder andere Jazzcoryfee gitarist Anton Goudsmit

Clinics
Naast deze topacts in het avondprogramma kunnen ook deze editie van het jaarlijkse jazz festival clinics worden gevolgd. Deelnemers leren van de meesters in het vak.

Mensen die willen deelnemen aan de Clinics kunnen zich via de website opgeven. Kosten voor deelname bedragen 5 euro per persoon. De clinics zijn overdag gratis toegankelijk voor bezoekers. Zij kunnen zo een kijkje nemen in de jazz-keuken.

Ook dit jaar biedt hoofdsponsor Mooirivier weer podium aan Jazz aan de Vecht. Deze fantastische concertlocatie biedt daarnaast diverse mogelijkheden om de zinnen te verzetten tussen alle activiteiten door.

Op de website is uitgebreide info te vinden over komend festival: www.jazzaandevecht.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.