Home / archiefcentraal / team asc vrouwen goed op schot

team asc vrouwen goed op schot

Trainer Jan Maat trainer van team ASC’62 vrouwen oogt relaxed en is tevreden. Zijn team versloeg in de thuiswedstrijd vrij gemakkelijk Genemuiden met 5-0.

Ommenaar Maat, in zijn eerste jaar bij de Dalfser vrouwen, heeft met zijn team nog diverse ijzers in het vuur om voor een geslaagd seizoen te zorgen. “Wij doen nog mee voor het kampioenschap, maar dat zal wel moeilijk worden. Wel spelen we nacompetitie en dat is altijd een mooi toetje en wij spelen nog de finale voor de districtsbeker tegen DTS uit Ede. Voor de club is het mooi dat dit een thuiswedstrijd wordt. Het KNVB reglement geeft aan, indien men de halve finale uit heeft gespeeld, heeft de finalist recht heeft om thuis de finale te spelen. Wij hebben een goede groep.”

“Een aantal dames heeft technisch veel in hun mars en dat merk je op het veld. Eventuele promotie naar de hoofdklasse, daar denken we nu nog niet aan. Misschien is dat ook wel te hoog gegrepen. De meeste wedstijden zijn dan in het westen van het land. Dat moet men wel willen. En ik betwijfel of we daar nu al het materiaal voor hebben. Komende seizoen missen we zeker enkele bassispeelsters. Enkele dames gaan een wereld reis maken. Dan moet er aanvulling komen uit het tweede team en de jeugd”, aldus Maat .

De wedstrijd tegen Genemuiden was vooral de tweede helft een walkover. Voor rust scoorde Alie Tempelman-Mol uit een corner en Eva Visscher vanaf afstand. Ruststand 2-0. Na de hervatting was er een groot veldoverwicht voor de thuisploeg. Omdat de doelpunten in eerste instantie nog uitbleven hoopte Genemuiden nog op een ‘wondertje’. Toen Ingrid Lans tien minuten voor tijd de 3-0 binnenschoot was de wedstrijd helemaal gelopen. De 4-0 was een harde knal van Suzan Borger en de 5-0, enkele minuten voor tijd kwam op naam van wederom Ingrid Lans op goed aangeven van Rebecca Endeman.

Het was in de slotfase aan keepers Frederique Beens te danken dat de score niet hoger uitviel. ASC blijft door deze overwinning op de derde plek staan met nog twee inhaalwedstrijden voor de boeg ten opzichte van koploper SC Stiens.

Lees ook

ASC’62 heeft nieuwe hoofdtrainer

DALFSEN – Met ingang van het seizoen 2022-2023 heeft ASC’62 een nieuwe hoofdtrainer. Het bestuur …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.