Home / archiefcentraal / symbolische overdracht openluchtbad olde vechte

symbolische overdracht openluchtbad olde vechte

Samenwerken voor behoud openluchtbad
De gemeente Ommen bleek genoodzaakt het beheer van het openluchtbad onder de loep te nemen. In 2014 zijn hierover de eerste gesprekken gevoerd met een werkgroep van inwoners uit Ommen die het openluchtbad een warm hart toedragen. Uit deze werkgroep is een nieuw stichtingsbestuur gevormd. Dit nieuw gevormde stichtingsbestuur heeft samen met de gemeente verder onderzocht in welke vorm het zwembad open kon blijven.

Draagvlak
Het draagvlak voor het open houden van het openluchtbad bleek groot. Het bestuur heeft een grote groep vrijwilligers kunnen mobiliseren. Hiermee konden de taken tussen de stichting en de gemeente worden verdeeld en daardoor werden de plannen voor het behoud van het openluchtbad haalbaar. “Dat het bestuur zoveel vrijwilligers bij elkaar heeft gebracht, toont de betrokkenheid van de Ommense bevolking bij het openluchtbad ”, vertelt wethouder Ko Scheele. “De inzet van deze vrijwilligers en het actieve stichtingsbestuur zijn belangrijke pijlers voor het draaiende houden van het bad. Ik ben dan ook blij dat dit zo positief is opgepakt in de samenleving.”.

Taken verdelen
Door de taken tussen stichting en gemeente te verdelen is het open houden van het bad mogelijk. Met de inzet van de vrijwilligers neemt de stichting het dagelijkse onderhoud en het toezicht op zich. De stichting ontvangt een subsidie van de gemeente om deze taken uit te voeren. De gemeente blijft in de gemaakte afspraken verantwoordelijk voor het groot onderhoud. Voorzitter van de stichting Anne Marsman: “Onze vrijwilligers zorgen voor het dagelijkse onderhoud, het toezicht, de schoonmaak, staan in de kiosk en helpen bij activiteiten. We zijn blij met de vrijwilligers die we tot nu toe hebben, maar een relatief kleine groep mensen doet het meeste werk. We kunnen dus zeker op alle onderdelen nog versterking gebruiken.”

Proefdraaien
In 2015 is proefgedraaid met de nieuwe taakverdeling. In dit overgangsjaar is intensief samengewerkt met de directie van zwembad Carrousel. Hierbij zijn naast de uitwisseling van kennis ook de tarieven van Olde Vechte en Carrousel op elkaar afgestemd. Abonnementhouders kunnen op deze manier voor het recreatief zwemmen van beide baden gebruik maken. Voor zwemlessen kan men terecht in zwembad Carrousel.

Openluchtbad Olde Vechte is er klaar voor
Het zwembad heeft dit seizoen ligbedden en nieuw spelmateriaal aangeschaft en het terrein beschikt nu over gratis wifi. De website is vernieuwd en ook prettig leesbaar op een mobiele telefoon. De gemeente heeft de parkeerplaats aan de zwembadzijde opnieuw ingericht om het openluchtbad, ook bij drukte bij het strandje aan de Vecht, goed toegankelijk te houden.

Het openluchtbad is van eind april tot begin september geopend voor publiek. 

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.