Home / archiefcentraal / sv dalfsen 2 nu al kampioen

sv dalfsen 2 nu al kampioen

Drie wedstrijden voor het einde van de competitie werd het tweede team van SV Dalfsen zondag kampioen. In een spannende competitie is het tweede niet meer te achterhalen door haar achtervolgers.

In Wesepe speelde het tweede deze zondag tegen de plaatselijke Sportclub. Door het grote aantal geblesseerde spelers werd afgetrapt in een 4-4-2 opstelling waarmee het tweede afstapte van het succesvolle 4-3-3. De spitsen Willem te Wierik, Tom Hultink en Michiel Klein Willink ontbraken in de basisopstelling waardoor Thijs Grolleman en Davey Dommerholt (in de tweede helft vervangen door Koen van der Sanden) hun opwachting maakten in de spits. Het was echter Thomas Valk die in de 17e minuut een messcherpe voorzet vanaf de achterlijn Glenn Dommerholt wist te bereiken, die snoeihard binnenkopte. In de 24e minuut was het opnieuw Glenn Dommerholt die opdook voor de keeper en de bal dit keer onberispelijk langs de doelman van Wesepe wist te schieten. Hier ging een voorzet vanaf rechts van aanvoerder Martijn Horstman aan vooraf.

Wesepe kwam er niet aan te pas, ook omdat Dany Lohuis de één na de andere bal van achteruit naar voren speelde. Stefan Jansen of Lorkeers, enkele weken hersteld van een enkeloperatie, liep steeds goed de ruimte in waardoor de aanvallen van Wesepe al in een vroeg stadium werden onderbroken. Nieuwkomer Youri Postma hield samen met Mark Wieferink en keeper Jarnick Marsman achterin de nul. De in de basis gestarte linksback Jori Schuman lukte het in de eerste helft om vanaf links het tweede van de nodige aanvallende impulsen te voorzien.

Trainer Sander Volkerink zag echter na rust dat Wesepe in de 55e minuut wist terug te komen door de aansluitingstreffer binnen te tikken. De begeleiding, bestaande uit Klaas Jan Varkevisser en Jan Grobbee dacht er het zijne van. Toen het ook nog eens begon te hagelen en de gure wind zelfs tot in de dug-out doordrong, zag het er somber uit voor de ploeg uit Dalfsen. Vanaf de bank zagen de (deels) geblesseerde spelers, Leo Pessink, Christian van der Vegt, Stefan Bredewold, Jorick Pasman, Levon Apstok Wesepe op zoek gaan naar de gelijkmaker. Pas in de 88e minuut maakte het tweede, onder toeziend oog van de sponsor ASC Laarman, na goed aangeven van Koen van der Sanden de beslissende 1-3. Het was de ingevallen Levon Apstok die uit deze voorzet de bevrijdende derde goal tegen de touwen schoot. In 2011 promoveerde het tweede naar de derde klasse. Nu, vijf jaar later zet het tweede de stap naar de reserve tweede klasse.

Met het huidige team en de aanstormende jeugd is de Reserve tweede klasse een nieuwe uitdaging die het tweede met beide handen zal aangrijpen.

Op 1 mei speelt het tweede thuis tegen Diepenveen. De wedstrijd op Sportpark Gerner begint om 12.00 uur.

Lees ook

ASC’62 heeft nieuwe hoofdtrainer

DALFSEN – Met ingang van het seizoen 2022-2023 heeft ASC’62 een nieuwe hoofdtrainer. Het bestuur …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.