Home / archiefcentraal / stokvisdennen sluiten seizoen samen af

stokvisdennen sluiten seizoen samen af

In de categorieën pupillen E tot en met junioren B mochten de nummers een, twee en drie van de clubwedstrijden in Deventer het podium op. Natuurlijk was er voor alle pupillen ook een herinneringsmedaille. Vervolgens werden de vier bokalen uitgereikt door hun bedenkers, of een opvolger daarvan. De Minibokaal, elf jaar geleden door erelid Minie Koenjer in het leven geroepen als prijs voor een pupil die positief opviel en dan niet per se door de schaatsprestaties, ging dit jaar naar Mees Hulst. Hij had zijn doelen voor dit jaar ruimschoots bereikt, met drie podiumplaatsen bij de Viking Race, het officieuze jeugd-EK, en evenveel clubrecords. Hans de Boer, oud-voorzitter, had het makkelijk dit jaar; de Gerner-Es-bokaal voor de best presterende dame vanaf C–junior moest wel gaan naar wereldkampioene ploegenachtervolging bij de junioren, A-junior Loes Adegeest.

De keuze voor de winnaar van de Kontrastbokaal was de moeilijkste. Oud-schaatser Hanny Hilgenkamp moest kiezen tussen C-junior Stefan Westenbroek, Nederlands kampioen kortebaan en zevenvoudig clubrecordverbeteraar, en A-junior Bart Hulst die dankzij een enorme progressie, van rond plaats 100 tot nummer 27 op de Nederlandse ranglijst, dit jaar voor het eerst NK’s mocht rijden. De progressie gaf uiteindelijk de doorslag en viel ook buiten de club op. Zowel Bart als B-junior, jongere broer en baanselectielid Stijn zijn uitgenodigd om lid te worden van het team van het Regionaal Talent Centrum in Enschede. Een mooie kans om samen met de andere topschaatsers van Overijssel en Gelderland verder te groeien en vooral wat Bart betreft, die dit jaar geen deel uitmaakte van een selectie, nogmaals een bevestiging van het succes van het vernieuwde trainingsbeleid bij de Stokvisdennen.

Na deze jonge talenten was de beurt aan stoppend marathonschaatser Erben Wennemars. De veteraan kreeg uit handen van Gerrit van Marle de Bongersbokaal voor de best presterende heren-senior, vanwege zijn eerste plaats bij het gewestelijk kampioenschap marathon. Hij moedigde de jeugd ten sterkste aan lang genoeg te blijven schaatsen om ook deze beker te kunnen winnen. Andere clubrecords werden gereden door E-pupil Britt van der Linden, zij reed er drie, en Loes Adegeest op de drie kilometer.

De volgende schaatsers werden clubkampioen: Britt van der Linden bij de E-pupillen, Owen Ganzeboer en Menoa van Leussen bij de D’s, Britt Bijker en Niels Wennemars bij de C’s, Loek van Vilsteren en Bo Meijer bij de B’s en Pleun van Vilsteren en Mees Hulst bij de A-pupillen. Bij de C-junioren waren het Stefan Westenbroek en Eva Eghuizen en B-kampioenen werden Anke Breunis en Stijn Hulst.

Lees ook

USV wint met 5-0 van Vilsteren

NIEUWLEUSEN/VILSTEREN – De ervaren coach Dik Runherd had de geel/zwarte Vilsteren-bus een klein uurtje uitstekend …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.