Home / archiefcentraal / sportiviteit en respect centraal bij koningsspelen in hoonhorst

sportiviteit en respect centraal bij koningsspelen in hoonhorst

Door DalfsenNet

Maar liefst 175 kinderen van de basisscholen in Emmen en Hoonhorst maakten hun opwachting op het gezellige feestterrein “Achter de Molen”. Om 8.30 uur gong de feesttent open voor een gezamenlijk Oranjeontbijt. Dit ontbijt werd verzorgd door de Jumbo uit Dalfsen. Na afloop werd Ronald Kamphuis door de kinderen bedankt met een yel die toch zeker in Dalfsen te horen was. De Koningsspelen begonnen met de “Hupsakee” dans van Kinderen voor Kinderen die in Hoonhorst massaal werd meegedanst.

Hierna begonnen de Koningsspelen. Scholengemeenschap Landstede had voor de kinderen een leuk en sportief programma samengesteld. De groep 1 tot en met 4 bleven op het feestvieren en de groepen 5 tot en met 8 vertrokken naar de Potstal. Na een actieve ochtend kregen de kinderen in de feesttent broodjes knakworst voorgeschoteld. De gehele voorraad van 500 worsten werd er in no-time doorgedraaid.

Na een toetje in de vorm van een raket zat het er voor de jongste kinderen op. De oudere jeugd vertrok weer naar de Potstal waar er weer fanatiek werd meegedaan met de trefbal en de softbal. Ook het gigantische springkussen werd gewaardeerd. Tegen een uurtje of 3 gingen de kinderen moe, maar voldaan, naar huis. Dit gold niet voor de voetballende jeugd. Zij werden ingeladen en gingen rechtstreeks door naar het voetbalkamp.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.