Home / archiefcentraal / ruime nederlaag lemele

ruime nederlaag lemele

Lemele verkeert in degradatiezorgen in de zaterdag 3e klasse D. Het heeft de punten hard nodig om directe degradatie te ontlopen en maar kan zich ook nog direct veilig spelen. Drienerlo daarentegen kan op basis van de ranglijst nog nacompetitie voor promotie halen wanneer het aan het einde van de rit de vierde plek in handen heeft. De wedstrijd werd vandaag gespeeld in plaats van volgende week in verband met een groot evenement dat dan plaatsvindt op de Universiteit Twente, de thuishaven van studentenploeg Drienerlo.

In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en was het Lemele dat op voorsprong kwam. Na een half uur spelen werd het 0-1 voor de bezoekers. Vlak voor de rust moest Lemele echter nog gelijkmaker incasseren toen Drienerlo-speler Max Trauernicht een vrije trap over de keeper schoot. De ruststand was 1-1.

In de tweede helft liep Lemele vervolgens alsnog tegen een ruime nederlaag aan. Vijf minuten na de rust werd het 2-1 voor de studenten uit Enschede door een doelpunt van Jonathan Cruz die kon profiteren van een te korte kopbal terug op de keeper.

Een kwartier voor tijd werd het 3-1 voor de thuisploeg door een doelpunt van Jelle Harbers na een goede actie over de linkerflank van Drienerlo. Hiermee leek de wedstrijd beslist en leek de derde nederlaag op rij een feit voor Lemele. Vijf minuten na de 3-1 was het helemaal over en sluiten voor Lemele toen Lemele-doelman Ruan Weelink een doorgebroken speler neerhaalde en met rood moest vertrekken. De toegekende strafschop werd namens Drienerlo binnengeschoten door Wouter de Vries die hiermee voor de 4-1 eindstand zorgde.

Door de nederlaag raakt directe handhaving verder uit zicht voor Lemele. Daarvoor zou het aan het eind van de rit op de tiende plek moeten staan. Het staat momenteel drie punten achter RKSV, de huidige nummer tien van 3D. Voor Lemele lijkt het dus vooral zaak om boven Achilles te blijven dat twee punten onder hen staat. Wanneer Lemele namelijk nog een plek zakt naar de dertiende stek degradeert het rechtstreeks. Volgende week is Lemele vrij en de week daarna speelt het thuis tegen DES.

Stand onderin 3D:
10. RKSV – 23
11. Zelos – 22
12. Lemele – 20
13. Achilles E – 18
14. Sportlust Glanerbrug – 8

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

DALFSEN – Het is voor alle clubs even afwachten hoe het programma er voor de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.