Home / archiefcentraal / proef het verleden op de horte tijdens de dag van het kasteel

proef het verleden op de horte tijdens de dag van het kasteel

Tussen Zwolle en Dalfsen ligt landgoed De Horte. Neem een kijkje op dit veelzijdige landgoed, aangelegd begin 17e eeuw in overwegend Franse stijl. De rechte strakke lanen getuigen nog uit die tijd. Verrassende doorkijkjes zijn later ontstaan na aanleg van vrijstaande bomen en slingerpaadjes. De oude Franse tuin is het bekijken waard. Met de symmetrie in hagen, boomgaard, druivenkassen en de mammoetboom Sequoiadendron is het er goed toeven. Aan de zuidzijde van het landgoed ligt de kronkelende Emmertochtsloot met natte en droge schrale hooilanden.

Tijdens de Dag van het Kasteel organiseren Landschap Overijssel en By Mölle een speciaal programma. Zo kunt u zich opgeven voor een excursie met een gids. Ook zijn er twee wandelroutes uitgezet. Voor volwassenen is er een wandeling van 5 km met verhalen over De Horte. Voor kinderen is er een beleef route van 2,5 km met tal van leuke weetjes. De wandelroutes zijn 16 mei gratis af te halen bij ’t Witte Huis. Bij dit voormalige biljarthuisje van de landheer kun je ook een kopje koffie of thee drinken met taart uit de streek. Speciaal voor liefhebbers van een heerlijke picknick op De Horte is het mogelijk om deze vooraf te reserveren.

Excursies: 12.00 uur, 14.00 uur en 16.00 uur. Graag even aanmelden voor de excursie via www.landschapoverijssel.nl of via 0529-401 731 De kosten voor de excursie zijn € 3, – voor volwassen en € 1,50 voor kinderen tot 12 jaar. Donateurs van Landschap Overijssel nemen gratis deel.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.