polyhymnia trekt volle zalen in lemelerveld

Onderstaand verslag werd door de muziekvereniging ingestuurd.

Het kinderconcert werd gekenmerkt door veel samenspel tussen de verschillende geledingen. De leerlingfanfare en de jeugdslagwerkgroep hebben veel gezamenlijke nummertjes gespeeld en de minirettes stalen de show met creatieve moves en schitterende kleding! De jeugdslagwerkgroep staat inmiddels ruim een jaar onder de vakkundige leiding van Henrike Palland uit Hasselt. Wim Sleurink, Fleur Veltjen en Alinda Mars verzorgen al geruime tijd de opleiding van de leerlingfanfare.  De minirettes, opgeleid door Britt en Marinda Westendorp, hebben zich op een fantastische manier ten beste gegeven. Schitterende pakjes en mooie haren, zorgden ervoor dat de dames van Marinda Westendorp zich ontpopten tot echte showgirls. De dames genoten zichtbaar!

Ruim 50 fanatieke jongelingen in een gezellige sfeer en een mooie vernieuwde theater opstelling waren de ingrediënten voor een geslaagd kinderconcert. Zowel de jeugdleden als alle kinderen in de zaal hebben zichtbaar genoten!! Voor de afsluiting van het kinderconcert kwam rapper en zanger Marcel Veltjen naar voren en de hele zaal zong en danste mee op de hit “ga je mee” van Gers Pardoel. Tevreden en voldaan vertrok de jeugd huiswaarts.

Het avondconcert werd geopend door voorzitter René Veenstra. Hij verwelkomde de sponsoren en andere genodigden en sprak uit bijzonder dankbaar te zijn dat een grote groep ondernemers uit Lemelerveld en omgeving de vereniging steunt. De vereniging is eveneens heel blij met de bestaande en nieuwe “vrienden van Polyhymnia”. Dit maakt het mede mogelijk dat een muziekvereniging zich op een dergelijke wijze kan presenteren.

Het avondprogramma stond dit jaar in het teken van ‘latin’. Met de gezamenlijke opening ‘Samba de Janeiro’ galmden de Latijns Amerikaanse klanken door de sporthal. Meteen werd duidelijk dat de vernieuwde theater opstelling een perfecte keuze bleek te zijn. De intiemere opstelling en verbeterde akoestiek zorgen voor een aangename ambiance. De avond is op een vakkundige manier aan elkaar gepraat door voice-over Carolien Harbers.

De fanfare, onder leiding van Wim Sleurink, kon zich helemaal uitleven in de verschillende Latijnse muziekstijlen. Een schitterende solo van Marion Mulders in het nummer ‘Oblivion’ werd beloond met een daverend applaus. De majorettes onder leiding van Marinda Westendorp stalen de show en ontpopten zich uiteindelijk tot heuse Braziliaanse danseressen. De slagwerkgroep, onder leiding van Henrike Palland, maakten met veel swingende nummers de avond compleet. Tijdens het laatste nummer raakten de slagwerkers compleet in de war, want zij werden verrast en verleid door de Braziliaanse danseressen. De te spelen solo’s werden hier en daar te laat ingezet, maar de show was perfect.

Tijdens de gezamenlijke afsluiting presenteerde de vereniging zich nog één keer voltallig, waarna voorzitter René Veenstra aanwezige bezoekers bedankte voor de aanwezigheid.

Met twee staande ovaties kijkt muziekvereniging Polyhymnia terug op geslaagde uitvoeringen. Zij danken een ieder voor zijn of haar komst en bijdrage aan de vereniging.

Foto’s: Martin Zwakenberg

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.