poll alcohol in sportkantines moet verboden worden

Onlangs tekenden alle voorzitters van de voetbalverenigingen in de gemeente Dalfsen en burgemeester Noten een zogenaamd convenant die gaat over het terugdringen van alcoholgebruik in kantines.

Naar aanleiding van de commotie die ontstond als gevolg van eerder geconstateerde overtredingen, hebben de voorzitters het initiatief genomen om de maatregelen die iedere vereniging uitvoert in een convenant te verwerken. Daarbij verplicht de gemeente zich om de resultaten van uitgevoerde controles direct met de betrokken vereniging te delen.

De verenigingen verplichten zich onder andere tot duidelijke informatie in de kantines over het niet verstrekken van alcohol aan jongeren, de beschikking over een instructie ‘hoe om te gaan met de leeftijdscontrole’ en de aanwezigheid van een medewerker met een IVA-certificaat (instructie verantwoord alcoholgebruik).

NOC*NSF heeft tijden geleden zelfs geluiden laten horen om helemaal geen alcohol meer te schenken in kantines.

De stelling van deze week luidt dan ook: ‘Alcohol in sportkantines moet verboden worden!’

[poll id=104]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.