politiehonden ondergaan spectaculaire keuring in ommen

Op zaterdag beginnen ze met drie honden die opgaan voor Politiehond 1 en 5 honden voor Object Bewakingshond. Op zondag gaan er acht honden voor Politiehond 1 en één hond voor Politiehond 2.

Het ochtendprogramma, dat begint om 9.00 uur, bestaat uit: de springoefeningen, het opzoeken en apporteren van kleine voorwerpen, de volgoefeningen, de rivieroefeningen waarbij de hond een voorwerp en een persoon in het bos moet opzoeken en aanblaffen, voorwerp bewaken en voedsel weigeren, het waterwerk en het transport lopen van een arrestant.

Het middagprogramma kent de steloefeningen waarbij de hond de pakwerker (helper in de KNPV genoemd) bijtend tot staan moet brengen en bestaat uit de volgende oefeningen: het stokstellen, schot en werp stellen, het terugroepen van de achtervolgende hond, het fietsstellen en de schijnaanval waarbij de hond de helper die tijdig gaat stilstaan niet mag bijten.

Het middagprogramma begint om 14.00 uur en duurt 2,5 uur, waarna de keurmeesters de punten gaan tellen en gaan bekijken of de honden voldoende punten bij elkaar gehaald hebben voor het begeerde certificaat.

Dit alles vindt plaats op het oefenterrein aan de Grensweg (verlengde van de Haarsweg) te Ommen. De toegang is gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.