pensionado de wereld draait doorrrrr

Iedere werkdag om 19.00 uur is hij er weer! De snel sprekende aimabele Matthijs van Nieuwkerk. Al tien jaar komen belangrijke gasten naar zijn programma. Veelal dezelfde BN’ers komen aan zijn tafel zitten. De eendagsvliegen zitten er ook, maar die komen alleen voor dat ene nieuwtje. Vaste rubrieken, vaste medewerkers en altijd minstens 1 minuut muziek.

Tien jaar geleden keek ik vol bewondering naar Matthijs, hoe kon hij al die teksten zo goed onthouden? Inmiddels weet ik beter, iedereen leest immers van de autocue. Die van Matthijs is ingesteld op topsnelheid. Hele oude mensen kijken niet meer, ze kunnen het niet volgen, voor de jongeren gaat het wellicht te langzaam.

Negen jaar gelden hing ik een poster van hem op op de deur van de wc, hetgeen veel reacties uitlokte. Er viel zelfs een uitnodiging in de brievenbus om aanwezig te zijn bij zijn programma. Nou, daar wilde ik graag bij zijn. Dicht bij hem, wellicht kon ik nog samen met mijn idool op de foto.

In de studio hing een gezellige sfeer. Ik moest achteraan op een bankje plaatsnemen. Nog even en mijn superman zou de studio betreden…… Wat een teleurstelling, die dag was Matthijs er niet! Hij was verhinderd en een andere bekende presentator nam zijn rol over……

Och, de wereld draait gewoon doorrrrr, mijn wereld draait ook gewoon door, maar dat programma volg ik volg steeds minder, ik vind het zelfs een beetje saai worden…..en Matthijs, die blijft op topsnelheid alles presenteren.

Johanna van den Berg

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.